İskonto iptali faturası yasal mı?
ben eczacıyım. ecza depolarından mal alırken faturada belirli iskontolar yapılır. ancak depoya verdiğimiz senetler zamanında ödenmeyip geciktiğinde depolar bize faiz işletirler. ancak fatura içeriğinde faiz yada vade farkı yerine "İSKONTO İPTALİ" yazmakta ve birde %18 kdv eklenmektedir. ANCAK BİZİM DEPOLARLA ARAMIZDA HERHANGİ BİR SÖZLEŞME BULUNMAMAKTADIR. iskonto iptali faturasının kesilmesi satış şartlarının sonradan değiştirilmesi olmaz mı. bu yaptırım kanuni midir? ayrıca bu iskonto iptali faturalarına icra tehdidi altında itiraz edemiyoruz. faturaya 8 gün içinde itiraz edilmediyse kabul edilmiş sayılırmıyız.
Re: İskonto iptali faturası yasal mı?
arkadaşlar hala bi cevap alamadım. eğer yasal değilse davacı olucam lütfen yardım
1- Sitede herkes sizin sorunuza yanıt vermek için hazır bulunmuyor
2- 8 gün içinde itiraz etmezseniz faturayı kabul etmiş sayılırsınız ancak bu anlattığınız konu yargılamayı gerektirir, alacaklının zararını ispat etmesi gerekir.
yargıtay eğer aramızda bir sözleşme bulunmuyosa vade farkı fatura içeriği sayılamaz ve 8 gün içinde itiraz olmazsa kabul edilmiş SAYILMAZ diyor
arkadaşlar bi cvp verebilirseniz sevinirim