Annemin vefatından sonra babam tekrarevlendi ve evlendiği kadın tam bir para delisi hergün babama ; bana bir daire tapusu ver yarın ötekıgun sen ölürsen bu çocuklar bana hiçbirşey vermez deyip duruyor.Bu gidişle ne yapıp edip enaz bir daire tapusu ele geçirecegıne %100 eminim.
Kadının ilk evliliğinden kendi adına kayıtlı malları var (daire -arsa) .İlk eşinden bukadının çocukları var.
Sorularım...
1 Babamıkandırıp şimdiden bir dairenın tapusunualdıgında ,babamın vefatıdurumunda tekrar geri kalan malların 1/4 ini alacakmı yoksa.....?
2. kadının babamdan önce vefat etmesı durumunda kadının adına kayıtlı olan gayrımenkul vs sadece ilk esınden olan çocuklarınamı kalacak yoksa babam da mirasçısı oluyormu ? oluyorsa ne oranda oluyor( birkaç avukata sordum ve baban mırascı olamaz dedndı..fakat babam vefatedınce kadın herseyın 1/4 ünü alır dendi)
3.kadın suan babamı kandırıp bır veya daha fazla daire veya arsa yı kendısı üzerine geçirir ise babamın vefatından sonra bızlerın kanunı olarak hakkı nelerdır.
4....
4... Ben suan maddi olarak çok zor durumdayım ve babamın maddi durumu çokk çoook iyi ve annemın vefatından sonra hersey kendısı adına kayıtlı oldugundan bizleri aynı apartmanda istemedıgınden kırada oturuyoruz ve gıdıp bır daireye oturmak istesek bızlerı kanunen atabılırmı...(kendısının yenı kayınpederi-kayın valıdesı ve bırcok yenı karısı tarafından akrabaları evı çıftlık gıbı kullanıyorlar. 1 yıldır ben bırkez dahıevıne gıtmemısım ama hanımın 7 sulalesi evde kalıyorlar.Babam yenı esıyle tatılde ve yıne evın içersısı çiftlik gıbı.Yeni eşinin çocukları dahi istedıgı zaman eve gelipgidiyorlar ama bizlermaalesef istenmıyoruz.
4 kardeşiz ve hepimiz kirada oturuyoruz.
Kanunı olarak yapabileceğimiz herhangi birşey varmı.?
Teşekkürler