Arkadaşlar Kolay Gelsin . . .
İşçi bir vatandaşın maaşından muvaffakat aldık . Şayet Vatandaş maaşından kesinti yapıldığında, emekli olursa bu muvaffakatım emekli maaşı için de geçerli olur mu ???
Printable View
Arkadaşlar Kolay Gelsin . . .
İşçi bir vatandaşın maaşından muvaffakat aldık . Şayet Vatandaş maaşından kesinti yapıldığında, emekli olursa bu muvaffakatım emekli maaşı için de geçerli olur mu ???
Bence bu durum haczi kabil olmayan bir hak hakkında önceden yapılan anlaşma hükmündedir. Buna göre;
Önceden yapılan anlaşmalar:
Madde 83/a – (Ek: 18/2/1965 - 538/47 md.)
82 ve 83 üncü maddelerde yazılı mal ve hakların haczolunabileceğine dair önceden yapılan anlaşmalar muteber değildir.
Merhaba ben 12 aydır maaş muvafakatleri ile sıkıntıdayım. Mal beyanında bulunmadığımdan ceza çıktığından ve eve haciz gelmesin diyerek, memur olduğumdan dolayı 5 ayrı dosyaya verdiğim muvafakatlerden dolayı maaş alamıyorum. Bu yasal mı.Mahkemeye verdim, mahkeme bilirkişi atayacam dedi 100 ytl istedi, sonuçlanıncaya kadar kesintilerin durdurulması dedim red edildi, geçinemiyorum dedim olmadı......Bu nedir anlatınız bana lütfen. ayrıca 3000 lira olan borcuma muvaffakat verdim, 3000 lira bitti arkasından faiz gönderdiler oda kesilmeye başlandı... ek haczin kesilmesi normal mi. Ayrıca muvaffakat vermem bir takım haczedilemez ödenekler mesela; çocuk ve evlilik yardımı gibi bunlarıda kapsarmı yani bunlarda kesilirmi, sevgili hocalarım lütfen bana yardımcı olun.