Dernekler Kanunu ve TCK yönünden uygulanacak cezai işlem

Dernek yonetim kurulu baskani olan bir kisi ,dernege veya ona bagli olan iktisadi isletmesine ait olan paralari ilgili kurumlar hesabina aktarmak yerine sahsi hesabina aktarmasinin karsiligi ceza kanunlarina gore nedir ? ayrica hesabina aktardigi paralarinda sadece cok dusuk bir kismini daha ileri bir tarihte ilgili kurum hesaplarina aktarmaktadir.ve yil sonu verilen dernek beyannamesindeki rakamlarin karsiligida ilgili dernek ve iktisadi isletme hesaplarinda yoktur. yine bu dernek baskani yonetim kurulu uyeleri ve muhasibi yerine sahte imzalar atarak veya baskasina attirarak islem yaptirmaktadir. bu hususda dernek ve kisi hakkinda ne uygulamalar yapilabilir. 
tesekkurler.

Re: Dernekler Kanunu ve tck yonunden uygulanacak cezai islem

Sanirim konu dernekler olunca biraz yorumu zorlasiyor..

Lutfen bu konudan bilgili bir avukat arkadas yada yetkili birinden cevap istiyorum. 
Ozet olarak :dernek yonetim kurulu baskanin Dernege ait olan isim hakki paralarini dernek hesabina aktarmak yerine in şahsi hesabina aktarmasi ile ilgili dernekler kanununda bir ibare yoktur. Sadece dernekler adina yardim toplama ile ilgili kanunda yardim toplayanlarin sahsi menfaatlerine kullandiklarinda hic aranmaksizin zimmet sucu olusur diye bir ibare vardir. acaba bu madde ile bir bag olabilir mi ? yoksa tck da belirtilen zimmet sucuna mi girer ? bu hangi suca girer ? tesekkurler

Dernek yöneticileri kendilerine tevdi edilen para, senet vb, hiçbir şekilde şahsi emelleri için kullanamazlar. 
1. Dernekler masasına durumu izah eden bir dilekçe ile başvurun
2. mülki idare amirliğine (bu valilik oluyor yanılmıyorsam) olayı anlatan bir dilekçe ile başvurun
Dernekler kanununun 32-f ve 33.maddelerini inceleyiniz.
Saygılar,
Bursalı75