Kıdem tazminatımın senetlerini ödemiyorlar
Merhaba, ben sitenizdende yardım alarak 5 yıldır çalıştığım işyerime maaşlarımı düzgün alamadığım ve sigorta primimin gerçek maaşımdan yatırılmadığı gerekçesiyle sözleşmemi tek taraflı fesih ettim. Bu fesihi noter aracılığıyla gerekli alacaklarımın tarafıma ödenmesini talep ederek ihtarda bulundum. Daha sonra beni görüşmeye çağırıp anlaşma yoluna gittiler, bende iş uzamasın diye tekliflerini kabul edip kıdem tazminatımı senetlere böldürerek imzaladım ve senetleri aldım, fakat ilk senetin üzerinden 28 gün geçmesine rağmen halen paramı alamadım sürekli oyalayıp duruyorlar, benim size sorum benim yeniden sigorta primlerim konusunda şikayetçi olma ve kıdem tazminatımı hepsini peşin talep etme hakkım varmı teşekkürler..
Re: Kıdem tazminatımın senetlerini ödemiyorlar
Evet böyle bir hakkınız var. Açacağınız dava ile tazminatlarınızı isteyebileceğiniz gibi, hizmet tespit davası açarakta sigorta primlerinizin eksik ödendiği hususunu dile getirebilirsiniz.
Ceyda hanım öncellikle vermiş olduğunuz cevap için teşekkür ederim. yalnız benim kafamı kurcalıyan bir husus daha var, ben işyerimde çalıştığım 5 yıl boyunca hiçbir bordroyu imzalamadım fakat iş bu duruma gelince yani beni anlaşmaya çağırdıklarında 5 yıllık bütün bordroları imzalattılar, bende zorluk çıkarmayıp her ne kadar gerçek maaşımı yansıtmasada hepsini imzaladım, bunlardan ayrıyeten birşey daha imzalattılar ama içeriğini tam olarak bilemiyorum, bu imza şikayetçi olmamam dava açmamam için olabilirmi?
size verdikleri senet bedelleri gercek maasiniz uzerinden hesaplanmamis miydi?
bunlari maasinizin gercek miktari konusunda delil olarak kullanabilirsiniz
Av.Merve Gürcan
Alıntı:
marvelous rumuzlu üyeden alıntı
size verdikleri senet bedelleri gercek maasiniz uzerinden hesaplanmamis miydi?
bunlari maasinizin gercek miktari konusunda delil olarak kullanabilirsiniz
Av.Merve Gürcan
Cevabınız için teşekkür ederim bu konuya hiç bu açıdan bakmamıştım. Evet senetler gerçek maaşımdan verildi ayrıca benim elimde gerçek maaşımı gösterir yazılı kağıt şirket imza sirkuleri var. Peki şimdi ilk izlemem gereken adım nedir, ilk olarak ne yapmalıyım?
Alıntı:
hadolen rumuzlu üyeden alıntı
Cevabınız için teşekkür ederim bu konuya hiç bu açıdan bakmamıştım. Evet senetler gerçek maaşımdan verildi ayrıca benim elimde gerçek maaşımı gösterir yazılı kağıt şirket imza sirkuleri var. Peki şimdi ilk izlemem gereken adım nedir, ilk olarak ne yapmalıyım?
İlk olarak işçi alacaklarınız için dava açın, bu dava sonuçlandıktan sonra sigorta primlerinizin eksik yatmış olması nedeniyle hizmet tespit davası açın. Alacak davanızı da bu davada delil olarak gösterin.