Stajyer avukatların bilirkişilik yapması mümkünmüdür? Bilgilendirirseniz sevinirim. ( Bazı dosyalar için hukukçu olmak yetiyor)
Printable View
Stajyer avukatların bilirkişilik yapması mümkünmüdür? Bilgilendirirseniz sevinirim. ( Bazı dosyalar için hukukçu olmak yetiyor)
Bilirkişi nedir?
mahkemelerin dava konusu dosyada hukuki bilgi ve becerilerinin yetmediği konularda o konudaki bir uzmana başvurması bilirkişiliktir. bilirkişi de bir konuda uzman olan kişidir.
"Bilirkişilik"
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=9620
Staj nedir?
Staj:
Herhangi bir meslek edinecek olan kimsenin geçirdiği uygulamalı öğrenme dönemi
Tdk sözlüğünden alıntıdır.
sayın c_selin sen şu anda bildiğin soruları soruyorsun. sana şöyle bir açıklamada bulunayım öyleyse... örneğin bir stajyer avukat belli bir hukuki konu üzerine seminer çalışması yapmış ve bu konuda kendini çok iyi bir şekilde geliştirmiştir. bana göre bu stajyer avukat da o hukuki konuda bilirkişili yapacak seviyededir. İllaki tecrübesi ve avukat olması gerekmez.
Buyur yap o zaman.
şimdi böyle ukala bir şekilde cevap vermek bir hukukçuya yakışmıyor. benim ciddi olarak sorduğum soru stajyer avukatların bilirkişilik yapmasına yasal bir engel olup olmadığı ? kısaca buna cevap verseniz beni daha mutlu ederdiniz stajyerin ne demek olduğunu açıklayana kadar.
Sizin üslubunuzdan dolayı verilmiş bir yanıt o.