Soğuk kışa bağlı evdeki hasar
Kiracı olduğum müstakil evde kışın evde geçirmedik. Kalorifer sistemi yerden ısıtmalı. Kış çok sert olduğu için sistemdeki suyu kış öncesi boşaltmıştım. Buna rağmen kışın tabanın altındaki borular patlamış. Parkeler kalkmış. Artık ısınma sistemi çalışmıyor. Tabii tüm kalorifer sisteminin tekrar yapılması gerekli. Bunu hukuki olarak kiracı mı evsahibi mi öder.
Re: Soğuk kışa bağlı evdeki hasar
Kusurun ortaya çıkmasına sebep siz iseniz elbette siz ödeyeceksiniz.
Sayın Kırcalı
Cevabın bu kadar basit olduğunu sanmıyorum. Ortada bir doğal afet sayılabilecek çok soğuk geçen kış var. Burada sorumluluğun kiracıda olduğunu söylemek zor. Ayrıca çökmüş bir ısıtma sistemi evde oturmaya müsait değildir.
Bakınız Borçlar Kanunu;
Madde 249 - Mucir, mecuru akitten maksut olan kullanmağa salih bir halde müstecire teslim etmek ve icar müddeti zarfında bu halde bulundurmak ile mükelleftir.
Mecur, akitten maksut olan kullanmak mümkün olmıyacak yahut intifa ehemmiyetli suretle azalacak bir halde teslim olunursa müstecir akdi feshe yahut ücretten münasip bir miktarın tenzilini istemeğe salahiyettardır.
Madde 273 - Mucir, icar müddeti zarfında icrasına zaruret hasıl olan esaslı tamiratı müstecir tarafından ihbar edilir edilmez masrafı kendisine ait olmak üzere yapmağa mecburdur.
Burada bu konudaki uzmanların görüşlerini bekliyorum
Saygılarımla
ev sahıbınız kabul etmıyor anladıgım kadarıyla yada gorusmedınızmı bende buna benzer sorunlar yasıyorum herseyı denedım sımdı dava acıyorummmm