Re: Avukat arkadaşlardan bilgi rica ediyorum..
Sonra ... ?
Sorunuz nedir?
Alıntı:
xQUEENx rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar;
Uzun zamandır bilgi amaçlı sitenizi ziyaret edip, forumları okurdum. Ancak, acil bir bilgi gerektiğinden bende yazmaya karar verdim.
Eşim 2004 senesinde eski eşinden boşandı. Biz 2006 Nisan ayında bir evlilik yaptık. Eşimin kızının (2002) velayeti annede olmasına rağmen, evliliğimizin üçünçü günü çocuğu bize bıraktı ve kocamın ona döşediği evin eşyalarınıda satarak kayboldu. Yaklaşık bir buçuk yıl hiç aramadı. Kızım çok zor günler geçirdi. Ben çocuk için kariyerimden vazgeçip işten ayrıldım. Adaptsayon sorununu pedogoglar, kreşler ve anaokulları gibi aktivitelerle çok zor yendik. Bu arada bayan arayıp sormadığından dolayı velayeti üstümüze almadık.
Yaklaşık 2 ay önce annesi çıkageldi. Bir hayat kurduğunu kızını almak istediğini söyledi. Kızım da onu özlediğinden, şartlarını gördükten sonra, kızımızı hafta içi annesine verdik.Bayan çalışıyor, öğlen çocuğa iyi bir bakıcı bakıyor. Hafta sonları da biz alıyoruz. Fakat,bayanın açmış olduğu maddi yaralar, eşimin ve benim iş krizlerim bizim aile ekonomimizde ciddi bir delik açmış durumdaydı.
Avukat arkadaşlardan bilgi rica ediyorum..
Merhabalar;
Uzun zamandır bilgi amaçlı sitenizi ziyaret edip, forumları okurdum. Ancak, acil bir bilgi gerektiğinden bende yazmaya karar verdim.
Eşim 2004 senesinde eski eşinden boşandı. Biz 2006 Nisan ayında bir evlilik yaptık. Eşimin kızının (2002) velayeti annede olmasına rağmen, evliliğimizin üçünçü günü çocuğu bize bıraktı ve kocamın ona döşediği evin eşyalarınıda satarak kayboldu. Yaklaşık bir buçuk yıl hiç aramadı. Kızım çok zor günler geçirdi. Ben çocuk için kariyerimden vazgeçip işten ayrıldım. Adaptsayon sorununu pedogoglar, kreşler ve anaokulları gibi aktivitelerle çok zor yendik. Bu arada bayan arayıp sormadığından dolayı velayeti üstümüze almadık.
Yaklaşık 2 ay önce annesi çıkageldi. Bir hayat kurduğunu kızını almak istediğini söyledi. Kızım da onu özlediğinden, şartlarını gördükten sonra, kızımızı hafta içi annesine verdik.Bayan çalışıyor, öğlen çocuğa iyi bir bakıcı bakıyor. Hafta sonları da biz alıyoruz. Fakat,bayanın açmış olduğu maddi yaralar, eşimin ve benim iş krizlerim bizim aile ekonomimizde ciddi bir delik açmış durumdaydı.
Elimizden geldiğince kızımızın aylık giderlerine iştirak etsek de bayan hep fazlasını istedi. Geçen hafta da bizi çocuk için nafaka davası açacağını söyleyerek tehdit etti.Ödediğimiz paralara karşı imza almadığımızı, hiçbirşey ispat edemeyeceğimizi söyledi. Oysa ki; kızımın okul belgeleri, karnesi, komşu ve tanıdklarımın şahitliği var kızımın 2 yıldır bende olduğunu doğrulayan.
Yaklaşık 2 yıldır çocuğa biz bakmışken ve hala zor durumuza rağmen destek oluyorken bize dava açmasını inanın içime sindiremiyorum. Hukuken yapmamız gereken nedir? Bunca zamandır kızımı beni ve eşimi maddi manavi çökertmesine karşı, geçmişe dönük iştirak davası açabilir mi?
Avukat arkadaşlardan acil bilgi rica ediyorum.
Çok teşekkürler..
YÖNETİM:Lütfen Konu tekrarı yapmamaya özen gösterin.
Velayetin annede olduğu dönemde annenin iştirak nafakası ödemesi söz konusu olmaz. Ancak siz velayet davası açabilirsiniz. Elinizdeki her türlü delille annenin ilgisizliği ve sizin baktığınızı ispatlayabilirsiniz.
Ayrıca iştirak nafakası davası da muhtemelen bu davayla birleştirilir veya velayet davasını kazanmanızla iştirak nafakası ödemeniz gerekmez.
Sdt23 İlginiz için çok teşekkür ederim. Ancak annesi bize velayet davası açmış. Eşimin ssk- bordoro da geçen maaş bedeli 1500 YTl iken, bizden 1000 YTL bakıcı masrafı 500 YTL'de genel giderleri için nafaka talebinde bulunmuş. Nahoş bir durum daha, eşim işten de ayrılmak üzere. SSK'da kaydı olmayan, çalışmayan birinden de nafaka talb edilir mi?
Alıntı:
xQUEENx rumuzlu üyeden alıntı
Sdt23 İlginiz için çok teşekkür ederim. Ancak annesi bize velayet davası açmış. Eşimin ssk- bordoro da geçen maaş bedeli 1500 YTl iken, bizden 1000 YTL bakıcı masrafı 500 YTL'de genel giderleri için nafaka talebinde bulunmuş. Nahoş bir durum daha, eşim işten de ayrılmak üzere. SSK'da kaydı olmayan, çalışmayan birinden de nafaka talb edilir mi?
Velayet annedeyse neden tekrar velayet davası açmış? Annenin ilgisizliğini şahitlerle ispatlayıp velayeti alırsanız çocuk için nafaka ödemesi gerekmez.
Eşiniz velayet annede olduğu takdirde çocuğun masraflarına "iştirak etmek" durumundadır. Miktarı eşinizin geliri ve çocuğun ihtiyaçlarına göre hakim takdir eder.