Aşağıda anlatacağım olay arkadaşımın başına gelmiş ve hakkını nasıl arayacağını öğrenmek istiyoruz. Bunun için önce web üzerinde bi araştırma yapmak için ilk önce buraya başvurduk.
M.E.B'e kayıtlı bir özel eğitim kurumundan eğitim almak için kayıt oldum (5000ytl ellerinde benim senetlerim var) fakat hastalığım nedeni ile ayrılmak istiyorum. Kurumun sözleşmesinde ayrılmak için kayda değer bir sebep gösterilmesi gerekiyor. Bizde SARA hatsalığını gösterdik.Karşı taraf bizden bunu istpatlamamızı istediler.Buna mukabil ilk önce terhis belgesini gösterdik (Bu belgede terhis sebebi olarak hastalık ile ilgili gerkli bilgi vardır). 1-3 gün sonra bize geri dönerek heyet raporu olmadığı için onu kabul etmediler.
Bunun üzerine Asker hastanesinden aldığımız heyet raporunu gösterdik. 1-2 gün sonra raporun devlet hastanesinden heyet raporu olmadığı için kabul edilmediğini söylediler ve Devlet hastanesinden rapor istediler. Sıkı bir sözlü kavgadan sonra asker hastanesinin devlet kurumu olduğunu kabul ettirdik. Bunun üzerine verdiğimiz raporun 6 aylık olmadığı için kabul edelimeyeceğini söylediler. (Bu arda 2 hafta geçmiş. kuruma git gel ile zaten 100 ytl harcadık)
//Bilenler bilir SARA hastalığı tedavisi uzun yıllar süren bir hastalıktır ( 10-30 yıl boyunca sürekli ilaç yiyilir).ve hasta sürekli gözlem altındadır. ve bu hastalığı olan herkes "Savaşta ve barışta askerliğe elverişsizdir raporu ile terhis edilir"//
Bunun üzerine yeni bir söz dalaşı başladı. Yetkili kişiye biz şöyle söyledik. Eğer bu belge geçerli değilse o zaman bizi yeniden askere alıcaklar.Her nekadar bizi anlmış gibi görünselerde. yetkisini aşan bir durumolduğunu söylen kişi bizi bi üst makama yönlendirdi . ordaki kaprisli kadın ile de aynı kavagaları ettik ve o kadına şöle dedik: "Eğer bu hastalık grip gibi bişey olsa yarın bugun geçer ve rapora ve mazerete gerek kalmaz" kadın bize demesin mi "Bu zamanda neler olmuyo ne sahtekarlıklar var." yani rapor sahtedir demeye getiriyo ama ısrarla 6 aylık olamasını istiyor.hepsine eyvallah dedik ve
En sonunda devlet hastanesine gittik ve durum raporu ile dilekçe yazdık. SSK lı olmasına rağmen arkadaşımdan 100-150ytl arası para istediler. Takip eden günde biz kuruma giderek olayı o yetkili kişiye aynen şu şekilde belirttik.
Siz bizim verdiğimiz hiç bir belgeyi devlet hastensi raporu olamsına rağmen kabul etmediniz.hastalığımıza inanmadınız. şimdi bu işi resmileştirmek için devlet hastanasinden rapor almaya gittik ve bizden 100-150 ytl arası para istediler. Bu parayı verin hastalığı ispat edelim.
Bu seferde buna inanmadılar. Bizde 1 günlük yorucu maraton ardından baş hekime durumu anlatıp bizden falanca olay için bu kadar para istediğinizi yazıp imzalyıp keşeleyin dedik. Ertesi gün baş hekimin imzalı kaşeli kağıdı ile bu lavukların yanına gittik.(Gittiğimizde yetkili kiş yoktu) 1-3 gün sonra telefonfa bize dedilerki. siz bu parayı ödeyin biz bunu ödemenizden düşeriz .
(olayın bu hale gelmesi 3-4 hafta sürdü)
Şimdi ben bu lavuklara maddi manevi tazminat davası açmak istiyorum.Hangi yolu izlemeliyim ve/veya dava açma konusunda haklımıyız ?