-
Bir binada iki blok
tapularımızda A ve B BLOK diye ayrı binamızın adı .....sitesi ancak tek bir bina
a blok ve b blok diye ayrı ayrı her blokta 53 daire var girişleri ayrı asansörleri ayrı ayrı kapıcıları ayrı 5711 sayılı kanun gereği blok yönetimine mi geçilmeli yoksa bina gövdesi yapışık olduğundan tek bir bina oduğundan tek bir yönetim mi olmalı
buna ikili blok nizamı denildiğini duydum bununla ilğili bilğisi olan var mı?toplu yapı kapsamına ğiriyor mu?tek bir yönetim mi olacak yoksa blok yönetimi mi ve site temsilciler kurulundan mı oluşacak
-
Re: bir binada iki blok
a) Temeller ve ana duvarlar, taşıyıcı sistemi oluşturan kiriş, kolon ve perde duvarlar ile taşıyıcı sistemin parçası diğer elemanlar (md:2), bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan ve tabanlar, avlular, genel giriş kapıları, antreler, merdivenler, asansörler, sahanlıklar, koridorlar ve buralardaki genel tuvalet ve lavabolar, kapıcı daire veya odaları, genel çamaşırlık ve çamaşır kurutma yerleri, genel kömürlük ve ortak garajlar, elektrik, su ve havagazı saatlerinin korunmasına mahsus olup bağımsız bölüm dışında bulunan yuvalar ve kapalı kısımlar, kalorifer daireleri, kuyu ve sarnıçlar, yapının genel su depoları, sığınaklar,
b) Her kat malikinin kendi bölümü dışındaki kanalizasyon tesisleri ve çöp kanalları ile kalorifer, su, havagazı ve elektrik tesisleri, telefon, radyo ve televizyon için ortak şebeke ve antenler sıcak ve soğuk hava tesisleri,
c) Çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları, yangın emniyet merdivenleri.
bu maddeye dayanarak tek bir anayapı olarak kabul edilebilir kanatindeyim zira taşıyıcı kolonlar ve kirişler tek bir yapıyı destekliyor.
diğer taraftan daha önce yaptığımız yorum u devre dışı bırakalım.
şöyle düşünelim a blok yönetici seçsin a blok iç işleri için
b blok yönetici seçsin b blok iç ,işleri için
bunları temsilci olarak ,tüm kat malıklerinin katılacağı hem a blok hemde b blok
kat malıklerini kast ediyorum .
bunu site yönetim kat malıkleri kurulu olarak adlandıralım toplam 106 mı ediyor.
bunlarda bir 3 kişilik yönetim kurulu seçsın ve diğer blok temsilcileri de bu kurula girsin toplam 5 kişilik yönetim kurulu adı site yönetim kurulu
yani 3 kişi site kat malıkleri tarafından seçilmiş diğer iki delege de a ve b blok temsilcileri olarak bu yönetime girsin.
bu bir yönetim tarzı bunu istediğiniz biçimde değiştirip kendinize uygun bir tarzda bulabilirsiniz.
veya a blok ve b blok yetkiyi site yönetimine devreder nasıl uygun görürseniz.
mevcut yönetim planı bu şekilde ise böylece devam edebilirsiniz.
değişikliğe gerek kalmaz.
netice bu size ve keyfiyetinize bağlı kanatıni taşıyorum
-
Re: bir binada iki blok
Yönetim Planınıza bakmanızda büyük yarar var.