İcra takibi yapmak istiyorum
İyi akşamlar.
Bir konu hakkında sizlerden yardım bekliyorum arkadaşlar. Yardımcı olursanız sevinirim.
Geçen sene Eylül ayında bir arkadaşın eniştesinin dükkanına ortak oldum. 10 bin ytl verdim kendisine taksit taksit. Bugüne kadar 2500 ytl geri aldım. aylardır hep para göndereceğim diyor ama göndermiyor. benden para aldığını kabul ediyor, kendisinin zor durumda olduğunu ortak bulduğunda paramı vereceğini söylüyor. (bu arada kendisiyle hiç bir anlaşma yapmadık. saf gibi güvendim yapmadım) Ancak bende zor durumdayım. şuanda kredi kartına 4 bin ytl borcum var ve yakında avukata verileceğini söylüyorlar bankadan. telefonları kapalı, kendisine ulaşamıyorum bu arada
Sorum şu: elimde sadece ptt yoluyla 9 bin ytl gönderdiğime dair belge var. Bu arakadaşla son bir kez daha konuşacağım yine beni atlatırsa icraya vermek istiyorum.
Bu elimdeki dekontlarla icraya verebilir miyim? para mı nasıl geri alabilirim? yardımcı olursanız çok sevinirim.
Re: İcra takibi yapmak istiyorum
ptt dekontunda parayi ne amacla verdiginiz yaziyor muydu?
Yargitay'in kararlarinda ne amacla oldugu belirtilmeden yatirilan paralarin borç ödeme maksadiyla verildiği kabul edliyor
Dekonta ortaklık amacını yazmadıysanız Yargıtay Kararlarına göre ispatlamanız biraz zor olacak
ancak yine de Yargıtay'ın da kararlarının surekli degistigini ve her olayın da kendine ozgu ozellikleri oldugunu gozonunde bulundurarak hakkınızı hukuki yollarla aramanızı öneririm
karsi taraftan mumkunse senet ,cek alin veya bir borc odeme protokolu imzalatmaya calisin ki davada deliliniz bulunsun
Evet ben de bir işyeri sahibiyim. Bende yapmış olduğum işlerin bir kısmının veresiye fişleri mevcut, fakat acık hesap satışlarımız da var. Bu acık hesap satışlarımın tahsilini yapamamış durumdayım. Bununla ilgili olarak nasıl ödeme emri veya icra cıkarabilirim?
Yorum için teşekkürler....
Alıntı:
kadem rumuzlu üyeden alıntı
Evet ben de bir işyeri sahibiyim. Bende yapmış olduğum işlerin bir kısmının veresiye fişleri mevcut, fakat acık hesap satışlarımız da var. Bu acık hesap satışlarımın tahsilini yapamamış durumdayım. Bununla ilgili olarak nasıl ödeme emri veya icra cıkarabilirim?
Sayın üye işyeri sahibisiniz ve açık hesap diyorsunuz.Açık hesap demek faturasız işlem yani resmi olmayan gayri resmi demektir. Siz vergi kaçırıyorsunuz diyebiliriz kısaca. Ben duyduklarıma istinaden söylüyorum.Hiç bir hak talep edemezsiniz. Faturalı alacaklarda dahi karşı tarafın o ürünü veya hizmeti aldığına dair imza v.s. ispat istiyorlar.Açık hesapda bunu nasıl ispat edebilirsinizki? Hukukçularımız çok daha iyi bilir elbette ama 11 yıllık muhasebeciyim. Kulakdan duyma birşeyler biliyorum.