Fransa da 26 yasin altindaki iscilerin isten cikarilmasi...
Söz konusu sözleşme, 26 yaşın altındakiler için, ilk işlerinde ve iki yıllık bir deneme süresi boyunca geçerli olacak.
İşveren bu süre içinde, önceden uyarmadan ve gerekçe göstermeden, çalışanı işten çıkarabilecek. İki yılın sonunda, çalışan, tam zamanlı normal bir sözleşmeye geçirilecek.
Fransada hazirlann bu tasaridan sonra ögrencilerin nasil tepki gösterdigini biliyoruz.26 Yasin altindakilere kıdem ve ihbar vermeden isten cikartilabilme uygulamasini ögrenciler atesli bir sekilde protesto etti.
Buna esdeger olarak Türkiye deki İs ve Sosyal Güvenlik Hukuku alaninda yapilmaya calisilan değisiklkler ve mevcut sistemin Fransa' daki durumla karsilastirlarak kısa bir özetini sağlamak adina görevlendirildim.Bunun icin bana yardimci olabilecek arkadaslar varsa cok sevinirim, 4 gün kadar sürem vardir.
Sİmdiden tesekkürler.
Re: Fransa da 26 yasin altindaki iscilerin isten cikarilmasi...
Yani ödevini bize yaptırmak istiyorsun. :o
O kadar da hazıra alışma. Bak google diye birşey var. 5-10 arama yap çıkar. Sonra onları okuyup kıyasla.
Re: Fransa da 26 yasin altindaki iscilerin isten cikarilmasi...
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Yani ödevini bize yaptırmak istiyorsun. :o
O kadar da hazıra alışma. Bak google diye birşey var. 5-10 arama yap çıkar. Sonra onları okuyup kıyasla.
Öncelikle merhaba,
Böyle bir bedavaciligim yoktur; ilgililere duyurulur...
Sizden ödevimi yapin adi altinda bir istekte bulunmadim, bu vicdani sorumlulugum acisindan ters bir yöndür.
Sadece bu konuda bana yol gösterebilecek arkadaslardan tavsiye almaya calistim.