Ciro edilmiş karşılıksız çek kimden tahsil edilir?
BAbamın Konfeksiyon atölyesi vardı.. BEnim abimin üzerine kayıtlı .. Bir firmaya yaklaşık 50 bin ytllik mal dikmiş karşılıgında çek almış babamlarda cek vadesi kadar nakittte dönemeyecekleri için çeki kırdırmışlar cirolayarak firma kaşesi ile factoring firmasına .Fakat cekin sahibi firma odemedi cekini sonuc olarak abimin hiç bişeyi yok üzerine babamında yok aynı sekilde aynı zamanda o parayı odeyecek gücümüzde yokki saten :) 20 gun once işler kotu gittiginden dukkanıda kapattık sonuc olarak bu factoring firması bu parayı nerden nasıl alır.. benim yapmam gerekenlerde nedir bilgi verirseniz sevinirim..şimdiden tskler ustadlar..
Re: Ciro edilmiş karşılıksız çek kimden tahsil edilir?
hamil hem ciro edenlerden ve hem de keşideciden talep hakkına sahiptir. Ödeyecek durumunuz yoksa işiniz zor allah yardım etsin
bence direkt evi 3.yakınınıza dayınıza sizle aynı soyadi ni taşımayan guvendiginiz birine tapusunu verin
her onune gelene çek veren devletten ne beklenir ki ...
devletin yasası yok malesef maksat evinizi kaptırmamak ....
valla ebn yasa koyucu olsam çeki odemeyen firmayı olaydan sorumlu tutarım babanızı degil...
maliye bakanı hayali ihracat yapip bu ulkede bakanlık yapiyorsa her sey mustehaktır bu millete bu zihniyete oy verene
devlet ve bankalar el ele kol kola halkı soyuyorlar halkı koruyan yok malesef
iyi bir avukata danışın iş daha kötüleşmeden gardinizi alın