Kiracı benden ücret talet ediyor ne yapmalıyım
Merhaba arkadaşlar 1 ay kadar önce içerisinde kiracıyla beraber bir dukkan aldım. Sizlerin söyledikleri doğrultuda çıkması için ihtarname çektim kiraci şuan bana 5 ay burdayım beni çıkartamazsın falan diyor kirada vermiyor eski dukkan sahibiyle zaten konturatları yokmuş ben bundan kira alabilirmiyim ve birde içeriye eskiden masraf yapmış ben almadan önce spot lambalar mutfak dolatları, asma tavan, dukkanın içinede oda yapmış duvar ördürmüş falan eger çıkarsamda ya bana 3 bin ytl vericeksin diyor yoksa içerideki herşeyi yıkarım öyle çıkarım diyor ben dukkanı o halde aldım herşeyi yıkma sökme hakkı varmı acaba ne yapmayım yardımcı olursanız sevinirim SAYGILAR.
Re: kiracı benden ücret talet ediyor ne yapmalıyım
Kira sözleşmesini de yanınıza alarak avukatınıza danışmanızı öneririm. Ayrıca ihtarnameyi doğru olarak çektiyseniz, kiracıya karşı 6 ay sonra dava açabilirsiniz (yeni iktisap nedeni ile tahliye davası). Bu arada kira bedellerini ödememesi halinde yine bir başka tahliye yoluna gidebilirsiniz (2 haklı ihtar nedeniyle tahliye veya kira bedellerini ödememe nedeniyle icra ve tahliye).
Re: kiracı benden ücret talet ediyor ne yapmalıyım
Kiracılı dükkan alırken eski malik ve kiracıyla bir araya gelip aralarındaki anlaşmaların hükümlerini teyit etmek lazım. Yoksa satın aldıktan sonra kiracının eski malik ile yaptığı eski anlaşmalar ortaya çıkabilir veya kiracı çeşitli iddialarda bulunabilir.
Yeni malik eski kira sözleşmesine eski malikin halefi olarak taraf olur. Ancak satın aldıktan sonra 1 ay içinde kiracının elinde olacak bir ihtar çekerse 6 ay sonunda tahliye davası açabilir.
Kiracıyla eski sahip arasında yazılı bir sözleşme olmaması da iddialarını ispat açısından zor bir durum.
Kiracının gayrimenkulden faydalandığı sürece yeni malike kira ödemesi gerekir.
Satın aldıktan sonra geçen sürenin kirası için örnek 13 ile icra takibi yapın.
Eğer tebligatı aldıktan sonra 30 gün içinde ödemezse temerrüt oluşur, 6 ayı beklemeden derhal tahliye davası açabilirsiniz.