Tek taraflı boşanma davası
1994 yılından beri yurumeyen evliliğimi son noktayı koyma karar verdim. Fakat eşim bosanmak istemiyor. 11 yasındaki kızımın egitim masraflarını da ben karsılıyorum. Esimin anne ve babası vefat etti uzun sure once. Ozurlu bır kız kardesı var. Kızımın velayetini alma soz konusu olabilir mi ? Anlasamayarak bosanma yoluna giderse ?
Kızım icin nafaka oranı neye gore talep edilecebiliyor ? Bosanma icin sebepler gecerli olduguna inanıyorum. Mahkeme acarsam en kısa ne kadar surede dava sonuclanır ? bana acıklama konusunda yardımcı olabilirmisiniz ?
Re: Tek taraflı boşanma davası
5 çocuk annesiyim eşim yaklaşık 10 yıldır maddi ve manevi görevlerini yerine getirmemektedir.4 kız 1 oğlum var.en büyük kızım dışında hiç biri çalışmıyor şuan.bende ev hanımyım eşim memur ve eşimin maaşında icra borçları var kendi özel yaşamından dolayı.çalışan kızım bakmakta bize şuan.icra eve geldi ama tekrar maaşa geçti.eşimi ikna edip ayrılma dilekçesi vereceğim.merak ettiğim konu maaşında icra varken nafakalarımızı nasıl alırız ve çocuklarımın hepsi ayrıldığımda benim yanımda kalacak.eşim emekli olduğu takdirde nafakada herhangi bir problem olurmu ve ayrıldıktan sonra eşim benden önce ölürse nafaka durumu nasıl değişir.şuan 1 kızım üniversiteyi kazandı ama eşim gitmesin diyor ve kayıt parasını temin edemiyorum.maaşındaki icra kendisinin kumar ve içkiyle açtığı borçlardır.lütfen yardımcı olun.teşekkürler.
Re: Tek taraflı boşanma davası
Alıntı:
emine rumuzlu üyeden alıntı
5 çocuk annesiyim eşim yaklaşık 10 yıldır maddi ve manevi görevlerini yerine getirmemektedir.4 kız 1 oğlum var.en büyük kızım dışında hiç biri çalışmıyor şuan.bende ev hanımyım eşim memur ve eşimin maaşında icra borçları var kendi özel yaşamından dolayı.çalışan kızım bakmakta bize şuan.icra eve geldi ama tekrar maaşa geçti.eşimi ikna edip ayrılma dilekçesi vereceğim.merak ettiğim konu maaşında icra varken nafakalarımızı nasıl alırız ve çocuklarımın hepsi ayrıldığımda benim yanımda kalacak.eşim emekli olduğu takdirde nafakada herhangi bir problem olurmu ve ayrıldıktan sonra eşim benden önce ölürse nafaka durumu nasıl değişir.şuan 1 kızım üniversiteyi kazandı ama eşim gitmesin diyor ve kayıt parasını temin edemiyorum.maaşındaki icra kendisinin kumar ve içkiyle açtığı borçlardır.lütfen yardımcı olun.teşekkürler.
Nafaka alacakları 1. öncelikli alacaklardandır.Yani kişi hakkında nafaka ödemesi hakkında herhangi bir mahkeme kararı varsa nafaka,icra alacaklarının önüne geçer.İyi şanslar...