Okulda öğrenciler arası hakaret
Merhaba abilerim,
ben 17 yaşında lise 3 giden bir öğrenciyim.
Olayı kısaca anlatayim;
Bir kız tarafından sürekli "spastik" diye aşağılanmaktaydım ve en son cuma günü tekrar etmesi sonucu sinirlenerek fahişe dedim.
Bunu müdüre söylemiş ve MEB'te yönetmeliğe baktığımda hakarete kısa süreli uzaklaştırma verilebilirmiş. Kısa bir savunma metni yazabilirmisiniz ve herhangi bir dava açsam yahut korkutmaya yönelik bir faydası olurmu.
İsmim Furkan, şimdiden teşekkür ediyorum..
Re: Okulda geçen bir sorun
Alıntı:
furkan1234 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba abilerim,
ben 17 yaşında lise 3 giden bir öğrenciyim.
Olayı kısaca anlatayim;
Bir kız tarafından sürekli "spastik" diye aşağılanmaktaydım ve en son cuma günü tekrar etmesi sonucu sinirlenerek fahişe dedim.
Bunu müdüre söylemiş ve MEB'te yönetmeliğe baktığımda hakarete kısa süreli uzaklaştırma verilebilirmiş. Kısa bir savunma metni yazabilirmisiniz ve herhangi bir dava açsam yahut korkutmaya yönelik bir faydası olurmu.
İsmim Furkan, şimdiden teşekkür ediyorum..
Disiplin yönetmeliğine göre konu önce varsa rehberlik ve psikolojik danışma servisine yönlendirilir. Onun raporuna istinaden disiplin kurulunda işlem yapılır. Suçun işlendiği andaki psikolojik faktörler dikkate alınır. Yaptığınız hoş olmasa da sürekli bir tahrik olduğundan da bahsederseniz ve pişmanlığınızı dile getiriseniz olay davalık olmadan da çözülebilir. Savunmanı disiplin kurulunda yapacaksın öncelikle. Arkadaşınla uzlaşmaya çalışman ve özür dilemen yerinde bir yaklaşım olur zira disiplin cezaları dosyanıza işleniyor. Rehber öğretmen varsa onunla diyaloğa geçmen uygun olur yoksa da Rehberlik Araştırma Merkezinden temin edilmesini isteyebilirsiniz..