Re: Fahiş Fiyat Yasal mı?
Siz kendinize ait olan kısmı m2'si 300 YTL'den başkasına satar mısınız?
(ben arsayı görmeden o arsanın m2'sine 300 YTL veririm :) )
Siz inşaat yapıp bundan para kazanacaksınız. O kısmı almanız için adil bir rakam teklif etmelisiniz.
Kimse malını satmaya zorlanamaz. Ancak hisseli gayrimenkullerde ortaklardan biri ortaklığın giderilmesi davası açabilir. Bu durumda arsanın tamamı açık arttırmayla satışa çıkarılır. Hissedarların yanı sıra dışarıdan da teklif verilebilir. En çok veren alır. Arsa gerçek değerinden satılmış olur.
Ben 301YTL/metrekare veririm.:o
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Siz kendinize ait olan kısmı m2'si 300 YTL'den başkasına satar mısınız?
(ben arsayı görmeden o arsanın m2'sine 300 YTL veririm :) )
Siz inşaat yapıp bundan para kazanacaksınız. O kısmı almanız için adil bir rakam teklif etmelisiniz.
Kimse malını satmaya zorlanamaz. Ancak hisseli gayrimenkullerde ortaklardan biri ortaklığın giderilmesi davası açabilir. Bu durumda arsanın tamamı açık arttırmayla satışa çıkarılır. Hissedarların yanı sıra dışarıdan da teklif verilebilir. En çok veren alır. Arsa gerçek değerinden satılmış olur.
O arsanın içinde şu an ailemin oturduğu müstakil ev var ve keyfimizden o evi yıktırıp apartman olsun istemiyoruz. Eve tadilat yapmak istedik belediye ona bile karışıyor, müstakil evlerin hepsi yıkılıp apartman yapılacak o yüzden tadilat yapmayın diyor. Doğalgaz için müracat ettik ama müstakil evlere doğalgaz vermiyoruz diyorlar. E zaten o semtte arsa fiyatları 300-320 YTL. arası satılıyor. Biz bedavada ver demedik adama. O' nun tuzu kuru tabi nede olsa evi başka bir yerde arsa miras mı ne kalmış. İzale-i Şuyu mu ne ona versek bizde zarar görebiliriz. Ne biçim hukuk sistemi anlamadım ki...
Gene aynı şey oldu.SOnuç hoşa gitmedi, ne biçim adalet sitemi oldu.
Tam tersi olup 44 metrekare yerin sahibi olsaydınız ve verilecek cevap şu an sizin istediğiniz şekilde olsaydı,gene ne biçim adalet sistemi olacaktı.
Adalet sistemi dediğiniz,nalıncı keseri gibi tek taraflı yontmakmıdır?