Nafaka ve yurt dışı çıkışı
Bilgilenmek amaçlı böyle güzel bir site kuruluşunda emeyi geçen herkeze teşekkür ederek başlamak istiyorum.
1999 yılında yapmış oldugum evlilikten bir oglum var.
13 Ay yaşamış olduğum eski eşim tarafından 2 kez terk edildim,iyi niyetim ve iyi nİyeti suistimalden ve çoçugumun pisikolajik durumunu göz önünde bulundurarak 7 yıl gibi uzun bi sürede boşandım.
Oğlum için 100 ytl iştirak kendim içinse 100 ytl yoksulluk nafakası kesinleşmiştir.
{24 temmuz 2007tarihinde resmen boşandım.} Resmen boşanma tarihinden itibaren yatırılması gereken nafaka miktarı günümüze kadar yatırılmamıştır.
kendisiyle bire bir hiç muhattab olmadığım için bu konu hakkında nasıl bir yasal işlem yapmam gerekiyor?
2.Ailemi ziyarete gitmek için yurt dışına çıkmak istiyorum,babası yaklaşık bir yıldır keyfi olarak oğlunu bir kere bile görmedi tlf dahi etmedi,Babasının bu sorumsuzlugu karşısında kısa süreli yurt dışı seyatimde babasından resmi bir izin belgesi almam gerekiyormu?
Gerekiyor ise örnek olarak nasıl bir belge olmalı.
Re: Nafaka ve yurt dışı çıkışı
Öncelikle selamlar Pasaport K.na göre ; Reşit olmayan çocuklar için kanuni mümessillerinin (Ayrı pasaport alacaksa anne-baba, anne refakatinde olacaksa baba, baba refakatinde olacaksa annenin) noterden tasdikli muvafakatnamesi gerekmektedir.
Birikmiş nafaka alacağınız için icra dairesinden eski kocanızın adresine icra takibi yapmanız gerekmektedir. Tebligatı aldıktan sonra 30 gün içinde ödemezse icra dairesinden haciz işlemi yapabilirsiniz.
nafaka talebiniz karar tarihinden değil, dava tarihinden olması gerekir, bu nedenle birikmiş 7 yıllık nafanızıda talep edebilirsiniz.keza nafaka ödenmez ise hapis cezasıda mevcuttur.
Vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı teşekkür ederim 3yıl boyunca 2. bi dava açamadan beklemeye tabi tutuldum. bu süreç zarfında tarafıma nafaka yatırılmadı bu süreç zarfında nafaka ödemesi gerekirmiydi?
Sayın sdt23 icraya verdigim taktirde bana gelecek olan nafaka miktarı kesintiye ugrarmı?
Sayın MY7007 oglumun babası ile bir görüşme yaptım yanlız kendisi gitmek istiyorsa gide bilecegini ama kendisi tarafından hiç bir yazılı belge veya muvafakatname veremiyecegini belirtti.
Lütfen cevaplarınızı bekliyorum