Merhabalar. Öncelikle belirteyim ki internet üzerinden hem sizin siteniz hemde başka sitelerde soracağım konuyla ilgili çok ayrıntılı bir bilgi bulamadığım için başlık açma gereksinimi hissettim. Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Öncelikle hikayemiz şu;
Ben devlet memuruyum, eşimde devlet memuru, evlilik için yola çıktık ve borçlanarak düğün yaptık, düğün sonrası da ikimize de mantıklı gelen takıları bozdurarak borçlarımızı kapatmamızdı. İkimizde bu duruma rıza göstererek takıları bozdurduk ve borçlarımızın bir kısmını kapattık. ancak kısa bir süre sonra aramızda yaşanan bir çatışma ve akabinde ailelerin de araya girip ortalığı karıştırması ile mahkemeye başvurarak ayrıldık. Fakat hemen akabinde eşim tarafından takılar için dava açıldı. Oysa ayrıldıktan sonra bile ben düğün ve ev eşyası borçlarının kalan kısımlarını ödemeye devam ediyordum.
Sorumuz şu;
Düğün veya nişan da takılan takıların bayanın şahsi malı olduğu kesinleşmiş bir durum. Ancak çiftler evlilik sonrası düğünde takılan takıları birlikte karar vererek, "bayanın da rızası ile" bozdurmuşlar ve geçimleri için kullanmışlarsa ve bir süre sonra bayan tarafı boşanma davası açıp takı parasını istemiş ise, mahkemece yine de takı parasının bayana ödenmesi veya aynı değerde iadesi istenebilir mi?
Bu şekilde erkek arafı zarara uğratılmış olmuyor mu? yine bayan tarafı için haksız bir kazanç söz konusu değilmidir?