-
İşyerinde Taciz
Merhaba,
27 yaşında bekar bir bilgisayar mühendisiyim.
bulunduğum işyerine girdikten 2 ay sonra yönetici bana duygusal olarak açıldı.
Ben karşılık vermedim, bunun üzerine benim işimi elimden aldı, başkasına verdi, beni de ona bağladı. İşimi kaybetmemek için sesimi çıkarmadım; ama duruma bozulduğumu da her fırsatta belli ettim, bunun üzerine benim uyumsuz olduğumu iddia etti ve ekipteki herkesle ters pozisyona düştüm.
Şimdi benim ekibin uymadığım gerekçesiyle işten çıkarmak istediğini söyledi, iş aramamı istedi, moralim sıfırlandı ve işimi yapamaz duruma geldim, şimdi bunu da kullanıp beni hemen işten çıkarabilir.. Ne yapabilirim ??
-
Re: İşyerinde Taciz
Bu tür taciz olaylarında en büyük sıkıntı olayın iki kişi arasında geçmesi nedeniyle ispat sorunudur. Tanık ve diğer ispat vasıtalarını bulmak tacize uğrayan yönünden zordur. İşinize son verildiğinde bunun sebebi olarak mutlaka bir başka sebep, örneğin "performans düşüklüğü vs." ileri sürülecektir.
Şayet işinize son verilirse; işverene ait aynı işkolundaki işçi sayısıs 30 veya daha fazla ise, çalışma süreniz de 6 aydan fazla ise işe iade davası açmanızı önereceğim. Çünkü bu davalarda ispat yükü işverende olduğundan fazla zorlanmadan kazanacağınızı düşünüyorum.
Kolay gelsin, selamlar.