Haftalık çalışma süresi ne olmalıdır ?
merhaba. özel bir işyerinde 01.09.2006 tarihinden beri çalışmaktayım. ilk çalışmaya başladığım dönemde 2 gün izin 1 gün 12,5 saat 4 gün de 8,5 saat olmak üzere toplam 46,5 saat çalışıyordum. bu sürelerden yemek ve mola sürelerini düşerekmi hesaplamalıyım ? yoksa bu süre kanunda yazılı olan haftalık 45 saat çalışmayı karşılıyormu ? bu arada işyerinde hiç bir resmi tatil için mesai ücreti veya izin verilmiyor. işyerindeki yönetim değişikliklerinden sonra bu saatler 2 gün izin 2 gün 12,5 saat ve 3 gün 8,5 saat toplam 50,5 saat oldu. bazende iş yoğunluğu gerekçesiyle 1 gün izin 2 gün 12,5 saat 4 gün 8,5 saat olarak toplam 59 saat oluyor. bu süreler için fazla çalışma ücreti ödenmiyor yada daha sonra izin olarak kullandırılmıyor. bunun dışında bazen izinli olduğum günde bazende mesai saatim başlamadan 4-5 saat önce toplantı nedeniyle işyerine gelmem ve toplantılara katılmam isteniyor. bu durumlara istinaden kanuni haklarım nelerdir ? ve bu mesai saatim dışındaki toplantılara katılma zorunluluğum varmıdır ? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Re: haftalık çalışma süresi ne olmalıdır ?
Ara dinlemeler( çay-yemek molaları) çalışma süresinden sayılmaz.