Merhabalar devlet hastanelerinde kliniklerde gece denetleme yapmak konut ihlalile girermi?
Printable View
Merhabalar devlet hastanelerinde kliniklerde gece denetleme yapmak konut ihlalile girermi?
Konut: İnsanların içinde yaşadıkları ev, apartman vb. yer, mesken, ikametgâh.
Denetleme yapan kim?
Hasta odaları konut sayılmazlar. Otel odası, ve hatta içinde barınılıyorsa karavan bile konut sayılabilir. Fakat hasta odası konut sayılamaz. Çünkü hasta odalarına giriş çıkış konusunda odada bulunan hastalardan izin almaya gerek dahi yoktur. Hastane yönetiminde yetkili kimseler denetim yapabilirler. Ancak denetimin de özel hayatın gizliliğini ihlal etmemesi gerekir. Hasta ve yakınlarının özel hayatına müdahale edilmeden denetim yapmak mümkündür. Hastanenin bu türlü bir denetimi zorunludur. Çünkü bu türlü bir denetimi yapmadan hasta ve yakınları tarafından güvenliği sağlamak mümkün olmaz. Denetim eksikliği bir hizmet kusuru sayılmaktadır.
- Hastahaneleri denetleyecek denetmenler yasalarla belirtilmiştir. Denetleme yetkisi olanlar hasta saglıgına riayet etme şartıyla uygun zamanlarda bu denetlemeyi yapabilirler.
Saygılarımla
ben tüm ayrıntıları yazayım....
şimdi ben döner sermaye inceleme komisyonundayım doktor arkadaşımızın performanslarda yani yaptığı işlemlerde şişirme olduğu şüphesi ile komisyona dilekçe verdim onlarda daha ayrıntılı bir rapor hazırlamamı istediler bende kendilerine bnu hazırlamam için doktorun protokol deferini incelemem gerekli dedim mesai sonrası saat 20:30da inceleye bilrim fakat odası kilitli ve anahtarı kendisinde ve yardımcısında var dedim. komisyon incelemeye yetkiniz vardır dedi başhekimde sözlü sifai yetki verdi. münakaşa çıkma ihtimalinden dolayı kendisine haber vermedim. fakat ertesi gün beni geceleyin konut dokunulmazlığı ihlali ile şikayet etmiş . birde şöyle bir şey var ikimizde diş hekimyz ve onun odasında benim aletler steril ediliyor ve ben zaten diş röntgen çekmek için onun odasını kulanıyorum yani hastanede benim kulanacağım stelizatör ve röntgen cihazı sadece onun odasında var. gece hasta geldiği zamana onun odasında tedavi ediyorum... bunlara rağmen konut ihlali söz konusu olabilirmi... fakat normalde tedavileri ben diş 2 de o diş 1 kliniğinde yapıyoruz...
yardımlarınızı bekliyorum
bu verdiim açıklamalardan sonra hala konut ihlali söz konusu olur mu??
Hastane devlet hastanesi ise ve siz de 657 sayılı yasaya göre "memur" statüsünde iseniz, şikayete konu eyleminiz hakkında Savcılık doğrudan soruşturma yapamaz... 4483 sayılı yasaya göre Ön İnceleme yapılması istenir. Ön İncelemeyi bakanlığınızın müfettişleri veya görevlendirecekleri bir muhakkik yapar... Söylediğiniz gibi, başhekim, ben sözlü emir verdim, derse, hakkınızda yargılanmasına izin verilmemesi kararı çıkar.
sayın meslektaşım ayrıca bahekimliğede bunu şikaet etmiş ve başhekimde soruşturma başlatmıştı..bu soruşturmanın soncu ise cezai işleme gerekyoktur oldu fakat buna rağmen savcılık dava açtı hatta aslında ben bana dansöz dediği için şikayetçi iken şimdi hem konut ihlaliden suçlanıyorum hemde bana hakaret ettiğine ben tahrik etmişim diyor yani köşeye sıkıştırıldım tabi bunda en büyük etken davlık olduğumz meslektaşımın eşinin hakim olması:)
Savcılık dava açamaz, bir yanlışlık olmalı... Ön İnceleme yapılmasını istemiş olabilir.... Elinizdeki belgeleri buraya yazabilir misiniz ?
.. kişinin 5237 sayılı TCK'nın 116/4 ve 43/1 maddeleri gereğince hapis ile celandırılmasına .........................idda olunur diyor