Sudi Arabistandan Gelip Emekli olmak
İyi günler Benim babam yaklasik 11 senedir yurt disinda calisiyor,
Türkiyede 1992 de baslayan sigortasi var ve bu süre 488 gün, 1952 Dogumlu olup emekli olmak istiyor.
Yurt disi borclanmasi ve askerlik borclanmasi hakinda bilgi isteyecektim.
Bir hafta sonra Türkiyeye geliyor ve konu hakinda hic bir fikrimiz yok.
3600, 5500, 7000 gün emeklilileri hakinda verilen ayliklar nelerdir, ve hangisini tavsiye edersiniz.
Yeni gelen düzenlemeden etkilenecekmi?
Son olarak verilecek para dolar olarakmi yoksa YTL olarakmi ödenecek.
Cevaplariniz bizim icin cok önemli Simdiden Tessekürler.
Re: Sudi Arabistandan Gelip Emekli olmak
Arkadaslar cevap bekliyorum lütfen.
Askerlik borçlanması yapılırsa, askerlik borçlanması + ssk ödenen prim gün sayısı toplamı ile 3600 gün arasındaki fark günler yurtdışı borçlanması yapılırsa, 58 yaş doldurulduğunda emeklilik hakkı kazanılır. 11 yıl yurt dışında çalışan bir kişi zaten 3960 günden fazla yurtdışı borçlanması yapamaz.
3600 günü tamamlayacak şekilde borçlanma yeterli olabilir.
Ancak, 5510 sayılı yasa yürürlüğe girdikten sonra borçlanma yapılacak olursa, yurtdışı borçlanma süreleri, ssk'lı gibi değil, bağkur'lu gibi değerlendirilmesi gerekceğinden, borçlanma süresinin daha da artacağı göz önünde bulundurulmalıdır. 5510 sayılı yasa yürürlüğe girinceye kadar yapılacak olan borçlanma, günlük 3,5 dolar üzerinden borçlandırılacaktır.Selalar...
Alıntı:
yyln rumuzlu üyeden alıntı
Askerlik borçlanması yapılırsa, askerlik borçlanması + ssk ödenen prim gün sayısı toplamı ile 3600 gün arasındaki fark günler yurtdışı borçlanması yapılırsa, 58 yaş doldurulduğunda emeklilik hakkı kazanılır. 11 yıl yurt dışında çalışan bir kişi zaten 3960 günden fazla yurtdışı borçlanması yapamaz.
3600 günü tamamlayacak şekilde borçlanma yeterli olabilir.
Ancak, 5510 sayılı yasa yürürlüğe girdikten sonra borçlanma yapılacak olursa, yurtdışı borçlanma süreleri, ssk'lı gibi değil, bağkur'lu gibi değerlendirilmesi gerekceğinden, borçlanma süresinin daha da artacağı göz önünde bulundurulmalıdır. 5510 sayılı yasa yürürlüğe girinceye kadar yapılacak olan borçlanma, günlük 3,5 dolar üzerinden borçlandırılacaktır.Selalar...
Cok sağolun Bilgileriniz benim için çok önemli idi.