Sigortasız işçi çalıştıran işverenin cezası
Ben 2 senedir bir işyerinde çalışıyorum sigorta istememe rağmen hala sigortam yapılmamış.İlk sigorta girişim 2001 di.O yıldan itibaren hep düzenli olarak ödendi.Fakat son 2 senedir sigortam yok ve bende işyerimi şikayet etmek istiyorum bu konuda neler yapabilirim?
Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim .Şimdiden teşekkürler!:(
Re: Sigortasız işçi çalıştıran işverenin cezası
Sosyal Güvenlik Kurumu ve Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne şikayette bulunabilirsiniz.
Öncelikle teşekkür ederim fakat nasıl başvurabileceğimi bilmiyorum ve hala aynı işyerinde çalışıyorum bildiğim tek şey çalıştığımı ispatlamam için aynı işyerinde çalıştığım başka bir arkadaşımın sigortalı olup bana şahitlik yapması gerektiği ayrıca mahkeme açmayı düşünüyorum ..
Bulunduğunuz ildeki Bölge Çalışma Müdürlüğü2ne gidersiniz,kayıt dışı çalıştırıldığınız için şikayette bulunmak istedğinizi söylersiniz,görevli memurlar sizi ilgili birime yönlendirir gereken yardımı yaparlar.
İşyerine kontrola gelindiğinde sizin o işyerinde bulunmanız zaten tesbiti kolaylaştıracaktır.Ayrıca bir şahide de ihtiyacınız olmayacak bu durumda.
iyi günler ilk önce yardımlarınız için teşekkür ederim.
yaşım 19 20/02/1989 doğumluyum.
1- bende geçtiğimiz 2007 eylül başından beri bi bilgisayarcıda çalışıyorum bu 2008 haziran başında çıktım ve sigortamı başından beri yapıldı diye biliyordum fakat bu geçtiğimiz nisan sonunda yapılmış girişim 5 gün ödenmiş ?
2- ben 1 ay çalışıyorum o ayın hakkını maaşını yolunu yemeğini o ayın sonunda alıyordum arkamdan küfürler ettiğini birşeyi yapamayınca küfürler ettiğini duydum aldım son maaşımı çıktım dayanamadım böle arkacılıklara gelemem yüzüme sölese daha iyi şimdi maaşımın belli bölümünü istiyo yol ve yemeği iddaa ediyor o sonraki ayın yolu yemeği diye biz en başından öle anlaşmamıştık bn bu ay alıyorum yolu yemeği önümüzdeki ay için harcıyorum binevi cebimden şimdi tehdit ediyor patronum vermessen parayı geri polise suç duyurusunda buluncam hırsızlık yaptın diye kapıma dayancakmış sizce ne yapmalıyım parayı veriğimmi geri ? + hırsızlık diye bişey yok bana kendi verdi al kardeşim bu ayki maaşın yolun yemeğin diye sizce sonuç ne olur ?