Yönetici zimmete para geçirdi
merhabalar öncelikle sitenin yeni üyesiyim bir hatam olursa kusuruma bakmayın;
Ben 36 dairelik iki sene önce site olarak tüm kat maliklerinin ve kiracılarının oturmaya başladığı ve akabinde site yönetim toplantısıyla kat mülkiyetikanununa uygun olmayan şekilde karar defterinin onaysız, apartman aidatlarını makbuz karşılığı seçmiş olduğumuz yöneticiye elden vermek suretiyle alınmış kararlarla iki seneyi doldurduk geçen senede bir toplantı yaptık gene aynı yönetici ve gene aynı usulle paralar yöneticide toplandı.Fakat bu gün alacaklılar haklı olarak site sakinlerine ödenmeyem kömürborçları ve diğer giderler için aramaya başladı çünkü uzun zamandır toplantı yapmak istediğimizi belirtiğimiz yöneticimiz tam toplantı yapacağımız günün bir gün öncesinde ortalıktan yok oldu.Kapısında haciz işlemleri için gelen ihabarnameler falan ama yönetici ortalıkta yok; bir buçuk seneden beri siteyle ilgili ödemelerini kendi kredi kartıyla aidatları toplayamadım diyerek cuzi miktarlarda ödemiş ve son yedi ayda hiç ödeme yapmamış bizlerde adama güvenip elden paşa paşa aidatları ödemişiz.İşte benim kısa hikayemde bu.Ben aklımın erdiğince şeklen uygun olmayan site yönetim planına göre elimizde sadece aidatları ödediğimiz dair makbuz mahiyetinde evraklar var bu durumda sitenin borçları için biz ne yapabiliriz bu işin hukuki durumu ne olur,yönetici hakkında suc duyurusunda bulunabiliririzmi,site sakinleri olarak ödemiş olduğumuz geçmişe dair aidatları site borcu diye bizden tekrar talep edilebilirmi yosa aidatları gasp eden yönetici mi öder bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler
Re: Yönetici zimmete para geçirdi
yönetici ile ilgili daha önce bir açıklama yapmıştık.denetlenebilir.olağan denetimi 3 ayda bir denetçi tarafından .
bunun dışında kat malıklerinin yarısının talebi doğrultusunda gene hesapları isteyip denetleybilirsiniz.
bundan başka denetçi kanalıyla durum tesbiti yapıp olağanüstü toplantı tertip edip yeni yönetici seçebilirsiniz.
borca gelince yöneticinin yaptığı anlaşmalardan müteselsilen sorumlusunuz.yöneticiyi bulamazsınız.bu borcu kat malıkleri olarak ödemek size düşecek.elbette sorumlu yönetici tabi bulabilirseniz. daha sonra borcu rucu edebilirsiniz.
umut edelim ki yönetici kat malıkidir.hukuki yardım almakta fayda var .