Memurun sıradaki icralarından birine haciz
- Memurum maaşımda icra kesintisi var. 5 tanede sırada var. Sıradakilerin biri (600 YTL) telefon edip hacize geleceğiz deyip ev adresimi aldı. Bekarım dedim olsun farketmez dedi. Evime haciz gelirmi?
- Sıradakilerin birine Muafakat vermiştim 6 aydır ikinci kesinti oluyor maaşımda. Geçinmekte zorlandığımdan bu muafakatı kaldırtabilirmiyim? Ne yapmalıyım? Teşekkür ediyorum.
Re: Memurun sıradaki icralarından birine haciz
Muvafakat sonradan kaldırılabiliyor.
Kaldırılamayacağını düşünüyordum ancak uygulamada yapıldığına rastladım.
Teşekkür ediyorum, bu kadar çabuk cevap verildiğine hala şaşırıyorum. Saygılarımla. Maaşımdaki Sıradaki icraya haciz (eve haciz) gelebilirmi? sağlıcakla kalın...
sıraya girmiş icra borclarından birine haziz (eve) yapılırmı?
Memurum, sıraya girmiş 6 tane icra borcum var. Bunlardan biri (600 YTL) evinize hacize geleceğiz dedi bu olabilirmi? Teşekkürler...
sıradaki icra alacaklısı evinize gelebilir,fakat bekar ve ailenizle oturuyorsanız aile bireyleriniz istihkak iddia edebilirler. Fakat malın evden çıkartılasına engel olunamaz. Ama hiç bir avukat da ciddi istihkak iddiası varsa malı haczedip muhafaza altına almaz rahat olunuz. Fakat bekar ve tek başına oturuyorsanız,tüm eşyalarınız haczedilebilir.Onunda sınırları var tabi..iyi günler