Aday memurluktan çıkarıma
merhaba;
Ben 2006 kpss ile bir üniversite hastahanesinde işe başladım,işe başladığımın ikinci ayında ,kronik hastalığım için kullandığım bir ilacı (ki bu ilaç hastahanede de mevcut)kullandığım idda edildi ve 56. madde gereğince aday memurlukla ilişiğim kesildi.idare mahkemesine yürütmenin durdurulması ve kararin iptali için dava açtım,yürütmenin durdurulması talebim reddedildi, kararin iptali içinde yaklaşık iki ay önce duruşma oldu ama mahkeme sonucu hala çıkmadı. benim sizlere sormak itediğim sorular şunlar
1_) aday memur iken 56 maddeden ilişiği kesilen bir kişi sanırım (yasada okuduğum kadarı ile) 3 yıl kamu hak mahrumiyeti cezası alıyor, peki bu 3 yıl geçtikten sonra tekrar memur olabiliyor mu??
2_)birde bu 56.maddenin sonunda aynen şöyle deniyor:
Adaylık devresi içinde veya sonunda, 56 ncı ve bu madde hükümlerine göre ilişikleri kesilenler (sağlık nedenleri hariç) 3 yıl süre ile Devlet memurluğuna alınmazlar.
burda geçen sağlık nedenleri hariç kısmı bana uygulanabilir mi?sonuçta ben esrar içmedim eroin kullanmadım,tedavi amaçlı kullandığım bir ilaç sağlık bakanlığınca uyuşturucu madde içeren ilaçlar kapsamına giriyormuş,sonuçta ben mahkemeye memur olmadan önceki doktor reçetelerimi delil olarak sundum,sonuç itibari ile bu konular hakkında bana bilği verirseniz çok sevinirim.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Re: Aday memurluktan çıkarıma
Mahkeme kararını beklemenizde yarar var...