Re: Ev sahibi-kiracı İcra
İcraya ne şekilde itiraz etti? %40 inkar tazminatıyla birlikte itirazın kaldırılması ve alacak davası açabilirsiniz.
Yeni adresini biliyor musunuz?
Anahtarı teslim etmeden evi boşaltıp giden kiracı en sıkıntılı problemlerden biridir. Bu konuda yasal olarak ne yapılacağını açıklayacak biri olursa ben de çok sevinirim.
benim durumumda benzer.ev sahibine 1 ay önce kontratı yenilemeyeceğime dair noterden bildirim yaptım.kontratta evin boyalı olarak teslim edilmesi şartı vardı ama evde son yıl doğalgaz tadilatı yapıldı (kombiye döndü).yani evin her odasında hasar oluştu.ev sahibine tadilat nedeniyle oluşan hasarları kabul etmeyeceğimi yine yazılı olarak bildirdim.evi tahliye ettim ve tüm faturaları sıfırladım.kontratım 20 temmuzda bitiyordu ve ben 20 günlük kirayı yatırmadım.kendisine de alacağımdan düşün dedim.1000 euro dan 300 kira için 200 de evdeki bizden kaynaklanan hasarlar için düşmesini bana 500 euro vermesini teklif ettim.kabul etmedi doğal olarak. evi teslim edeceğim gün anlaşmalı olduğu bir boyacı getirerek uçuk bir fiyat isteyerek beni borçlu çıkarmaya çalıştı.kontratta yazılı olmamasına rağmen evin kendi boyacısı tarafından boyanmasında ısrar etti.evi teslim aldığına dair bir belge düzenledik ve evi o haliyle kabul etti.herhangi bir itiraz kaydı da koymadı.şimdi evi boyatmadan kiraya vermeye çalışıyor.benden 1000 ytl istiyordu ama 950 den kiralığa çıkarmış.emlakçı ev boya ister dedi.depozito alacağım için icradan ödeme emri gönderebilir miyim?
itirazın kaldırılması davasını acabilirsisiniz