Anahtar çoğaltıp evime giren ev sahibi
eylül ayında evime taşındım herşey gayet iyiydi. 1 senelik sözleşmemi paşalar gibi imzaladım yine herşey yolunda. birgün evde oturuyorum kapı açıldı ev sahibi evimde. ben şokk. bişeye bakcaktım dedi döndü gitti. yine başka birgün evdeyim. şak kapı açıldı ev sahibi ve 2 adam eve girdi. yere mermer koycaklarmış. ben yine ses çıkarmadım kilidi değiştirdim şikayet falanda etmedim. ne aptalım. duvarlar dökülmeye başladı, evi naparsam yapayım ısıtamıyorum.uygun bi ev buldum ve çıktım. kadın 1 senelik sözleşme imzaladım diye yılın geri kalan kısmını benden istiyor. ben evime izinsiz girdiğini söylesem davayı kazanır mıyım. yada neden aracılarla haber vermedin diyor ( ev sahibim yılın belli kısmı almanyada ben çıktığımda almanyadaydı) aracılarla görüştüm haber vermiştim aramamamışlar ama haber verdiğime dair imzalı kağıtta aldım ama işte bu konularda acemiyim. ne yapmamı tavsiye edersiniz. sizce nasıl ne yaparak kazanabilirim. şimdiden teşekkürler.
Re: Anahtar çoğaltıp evime giren ev sahibi
Alıntı:
missPO rumuzlu üyeden alıntı
eylül ayında evime taşındım herşey gayet iyiydi. 1 senelik sözleşmemi paşalar gibi imzaladım yine herşey yolunda. birgün evde oturuyorum kapı açıldı ev sahibi evimde. ben şokk. bişeye bakcaktım dedi döndü gitti. yine başka birgün evdeyim. şak kapı açıldı ev sahibi ve 2 adam eve girdi. yere mermer koycaklarmış. ben yine ses çıkarmadım kilidi değiştirdim şikayet falanda etmedim. ne aptalım. duvarlar dökülmeye başladı, evi naparsam yapayım ısıtamıyorum.uygun bi ev buldum ve çıktım. kadın 1 senelik sözleşme imzaladım diye yılın geri kalan kısmını benden istiyor. ben evime izinsiz girdiğini söylesem davayı kazanır mıyım. yada neden aracılarla haber vermedin diyor ( ev sahibim yılın belli kısmı almanyada ben çıktığımda almanyadaydı) aracılarla görüştüm haber vermiştim aramamamışlar ama haber verdiğime dair imzalı kağıtta aldım ama işte bu konularda acemiyim. ne yapmamı tavsiye edersiniz. sizce nasıl ne yaparak kazanabilirim. şimdiden teşekkürler.
Ev sahibinin eve izinsiz girdiğini ispatlayacak durumda değilsiniz.
Evin kusurlarına dayanarak tahliye edebilmeniz için ev sahibine evin kusurunu noterden yazılı ihtarla bildirip giderilmesi için 30 gün süre vermeniz ve ardından giderilmezse fesih hakkınızı kullanmanız gerekirdi.
Süresinden önce tahliye etmek istediğinizi resmi yollardan ev sahibine bildirmemişsiniz. Gayriresmi olarak bildirseniz de onunla anlaşarak çıkmamışsınız.
Ev sahibi kiralama gayreti içinde olduğu halde evin boş kaldığı sürelerin kirasını sizden talep edebilir. Bu makul süre mahkeme tarafından belirlenecektir.
Ev sahibi sizin boşalttığınızdan habersiz geçen sürenin ve sonraki 2-3 aylık sürenin kirasını sizden alabilir.
evime girdiğini herkes biliyor. o konuda delilim var. ama zaten ev çok soğuktu ısıtamadım aracılarla haber verdirdim. özel mazeretlerimde var mahkemeye çıkıcaz zaten kendimi savunucam ve bu davayı kazanıcam inadınaa
Haklar inatla değil mantıkla savunulur.