Örnek Yargitay Ilami Gerekli
Değerli Hukukçular,
A şirketinden bir borca istinaden kaşeli senet veriliyor. Muhasebe departmanı kaşede müştereken en az 2 imza olması gerekirken senedi tek imzalı olarak alacaklıya veriyor. Senet vadesi geldiğinde şirket yönetimi tarafından tek imza olduğu gerekçesi ile icra hukuk hakimliğine senedin tek imzalı olduğunu ve geçersiz olduğunu iddia ederek icra hukuk hakimliğine başvuruyor ve davayı kazanıyor. Bu sefer alacaklı mevcut senedi tek olarak imzalayana karşı evine icra kağıdı gönderiyor. Ve icra kağıdında ŞİRKET ADINA TEK BAŞINA YETKİLİ OLMADIĞI HALDE BONO İMZALAMA NEDENİYLE diye yazıyor. Senedi tek olarak imzalayan kişi tekrar bahse konu bonoya istinaden başlatılan takibe tedbirli olarak itiraz ediyor. Şu anda mahkeme bir karar vermiş değil. Sizce alacaklı avukatı şirket adına verilmiş ve mahkemece iptal edilen senede dayanarak senedi tek olarak imzalayanın evine icra gönderebilirmi.? Şu ana kadar bu konu ile ilgili örnek yargıtay kararı bulamadım. Aksini kanıtlayabilecek yargıtay ilamı örneği gerekiyor. Bana yardımcı olabilirmisiniz.?
Saygılar,
Re: Örnek Yargitay Ilami Gerekli
Bana bu konuda yardımcı olabilecek değerli hukukçularımızın yardımlarını bekliyorum.