Kredi kartı borcu,çok mağdurum
--------------------------------------------------------------------------------
2005 yılında kredi kartından dolayı icraya verildim. ilk icra tutarı 1600 ytl idi. 2005 yılı aralık ayından itibaren borç tutarım 3200ytl civarı oldu ve maaşıma haciz uygulanmaya başladı. 2006 yılı şubat ayında askerlik nedeniyle çalıştığım kamu kurumundan kıdem tazminatımı alarak ayrıldım ve aldığım tazminattan maaş haczimi toplu olarak ödedim. toplam 3 ay kesilmişti (1200ytl civarında) iş yerine gönderilen maaş haczi 3300 ytl civarıydı. tazminatımdan toplu ödediğim tutar 2100 ytl. yani iş yerine gönderilen tutarı tamamen ödemiş oldum.
o tarihte çıkan yasaya göre borcu anaparasına %18 faiz ile 18 aya bölerek ödeyebiliyordum. 2006 yılı şubat ayında konu ile ilgili avukatlık bürosu ile konuşmamda borcun tahsil edilme sürecinde toplam tutarının 5200 ytl olduğunu yalnız toplu ödeme yapmam durumunda faiz indirimi uygulanacağını ve 3 ay kesilen paranın üzerine 2100 ytl yatırdığım taktirde borcu kapatacaklarını kanunu uygulamaya gerek olmadığını söylediler ve bende uğraşmamak için kabul ettim. 2100 ytl lik ödemeyi kurum aracılığı ile yaptırdım. ödeme belgelerim kamu kuruluşunda çalıştığım için dosyamda hala duruyor.
Kurum aracılığı ile ödeme yaptığım için borç 1 ay sonra yatırıldı ve ben bu esnada askeri görevime başlamıştım. askerliğimi şırnakta yaptım ve tam 15ay sivil hayatla hiçbir bağım olmadı dolayısıyla borcun kapandığına dair belgeyi alamadım.
2007 yılında askerliğim bitti ve işime tekrar başladım. askerliğim bittikten yaklaşık 3 ay sonra avukatlık bürosu beni arayıp 5200 ytl borcum olduğunu bunun 3300 ytl lik kısmının yattığını bu yatan para ile borcun anaparasını ödediğimi ama masraflar vs. gibi borçların durduğunu belirterek ödeme yapmamı istedi. ben durumu kendilerine izah ettiğimde borcun kapandığına dair elimde belge olmadığı için bu parayı benden alacaklarını kaba bir şekilde belirttiler. söylediklerine göre borcun anaparası ödenmiş kalan kısmına faiz uygulanmıyormuş.
konunun çok uzadığını biliyorum affınıza sığınarak bağlıyorum. bu durumda 2006 yılındaki kanundan faydalanma olasılığım varmı? askerliğim dolayısıyla bu kanundan faydalanamadığım ortada. ve ortada bir mağduriyet var. bu konuda yardımcı olmanızı saygılarımla rica ediyorum.