Kredi kartı ödenmeyen taksit
arkadaşlar merhaba... benim sorunum 2006 da çıkan yasa ile ilgili.. 2006 da Bankayla kredi kartı borcu için anlaşarak sözleşme imzaladık ve 18 taksit yaparak yasadan faydalandık... Taksitleri 15 ini her ay yatırdık, fakat son üç ay özel problemlerden dolayı bu taksitleri yatıramadık.. ve üzerinden yaklaşık 4 ay geçtikten sonra icra memurları hacze gldiler ve gördüğüm dosyadaki kağıtta borcun 3.450ytl olduğu ve bunun üzerinden haciz yapıldığı şeklinde, ancak yasanın anladığım kadarıyla ilgili maddelerine baktım... bizim borcumuz yani kalan 3 taksit 230 x 3ay ödeyip bitircektik... yasada temerrüt fazinin %25 i geçemeyeceği yazıyor.. Bankanın uyguladığı bu faiz konusunda benim ne yapmam gerekir acil fikirlernize ihtiyacım var.. teşekkürler..
Re: Kredi kartı ödenmeyen taksit
Sözleşme kurallarına 3 takist yatırmyarak uymayan siz olmuşunuz sayın zaferge.
Sözleşmeye uyulmadığından sözleşme feshedilerek eski şekliyle işlem yapılmaya devam olunacaktır( faiz oranları vs). Tabiki yaptığınız ödemeler toplam borçtan düşürülecektir ancak faiz oranları sözleşme fesh edildiğinden eski haliyle uygulunacaktır
Alıntı:
Stj.Av.Zehra Yılmaz rumuzlu üyeden alıntı
Sözleşme kurallarına 3 takist yatırmyarak uymayan siz olmuşunuz sayın zaferge.
Sözleşmeye uyulmadığından sözleşme feshedilerek eski şekliyle işlem yapılmaya devam olunacaktır( faiz oranları vs). Tabiki yaptığınız ödemeler toplam borçtan düşürülecektir ancak faiz oranları sözleşme fesh edildiğinden eski haliyle uygulunacaktır
Ayrıca ödemiş olduğunuz miktarlardan öncelikle işleyen faiz miktarı kesilecek,kalan miktardan ana borç ödemesi yapılacaktır.
taksitlendirmenin son 3 ayı zaten faizleriymiş.. ana para ödemesi bitmiş.. Ayrıca %25 i geçemez diye bişey var yasada-temerrütle ilgili- bukadar yüksek bi rakam çıkması hiç mantıklı gelmedi bana... teşekkürler..