Kredi kartımdan dolayı icra bildirimi geldi
X bankasına kredi kartı borcum bulunmakta idi. Temerrüte düştü ve ödeyemedim.Şuan avukatta imiş dosyam. Fakat avukatla taksitlendirme yapmak için irtibata girdim. Bana taksitlendirme yapamayacaklarını ve borcu ödemem gerektiğini ısrarla ve tehdit edercesine konuşuyorlar. 3 taksitle ödeye bileceğimi dile getiriyorlar. Son olarak 02.05.2008 tarihinde icra müdürlüğünden yazı geldi. Sizce ne yapmam gerekir. İtiraz edebilirmiyim. Borcumu ödemek istiyorum ama rakamlar büyük olduğu için 3 taksitle ödemem imkansız.
icradan gelen yazı şöyle,
3.894,09-ytl asıl alacak
489,87-ytl %63,48 işlemiş faiz
24,49-ytl faizin %5 gider vergisi
toplam: 4.408,45-ytl fakat 10 gün önce avukatın bana göndermiş olduğu ihtarnamedeborç miktarı 5.024,03-ytl idi. Bu rakamlar nsıl düştü anlamış değilim. Avukat bugün 5.400,00-ytl borcum olduğunu söylüyor. Ama icra müdürlüğünden gelende ise toplamda 4.408,45-ytl yazıyor.Bu rakamlar çok çelişkili icra müdürlüğünden gelen rakam ile avukatın söylediği rakamda fark var.
Sizce ne yapmam gerekir.800-ytl maaş alıyorum bu konuda bir yol göstermenizi rica ediyorum. İcraya itiraz edeyimmi yoksa ne yapayım...
Şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkür ederim. Yardımlarınızı bekliyorum.
Re: Kredi kartımdan dolayı icra bildirimi geldi
Banka avukatı ile anlaşma haricinde yapabileceğiniz bir şey yok malesef. Borca itiraz ederseniz zaman kazanırsınız ve dava konusu olur ve dava sonucunda hem davayı kaybeder ve hemde ek olarak 40% inkar tazminatı ödemenize hükmedilebilir. Ödemez iseniz evinize hacze gelirler. 800.-YTL maaşınızada ayrıca haciz konulabilir.
icradaki tutar geçerli olandır. icraya ödeyin .
Hocam şimdi icraya itiraz edip hiç olmazsa borcu ödemiş olurum ve buna ait faizi ödeyebilirim.taksitlendirme yolu ile ama avukat bana taksitlendirme yapamayacaklarını ve beni geçiştirmeye çalışıyor. sizce itiraz etmelimiyim.4.200-ytl lik rakamı icra müdürlüğü 10-12 taksite böler mi?
Alıntı:
kadir41 rumuzlu üyeden alıntı
Hocam şimdi icraya itiraz edip hiç olmazsa borcu ödemiş olurum ve buna ait faizi ödeyebilirim.taksitlendirme yolu ile ama avukat bana taksitlendirme yapamayacaklarını ve beni geçiştirmeye çalışıyor. sizce itiraz etmelimiyim.4.200-ytl lik rakamı icra müdürlüğü 10-12 taksite böler mi?
Avukatın bildirmiş olduğu miktarda yargılam giderleride vardır.En sağlıklı yol icra dairesine gidip gerçek ödemeniz gereken miktarı öğrenmek bence...
Alıntı:
kadir41 rumuzlu üyeden alıntı
İcra Müdürlüğü'nün taksitlendirmesi bir takım şartlara bağlıdır. İcra Müdürlüğü ancak borcun tamamının haczedilmesi durumunda ve borçlunun talebi halinde borcu 4 parçaya bölüp ilk taksidinin hemen, kalan 3 taksidinin de 3 ay içerisinde ödenmesi şartı ile alacaklı tarafın muafakatı aranmaksızın taksitlendirme yapar, bunun dışında taksitlendirmeler alacaklı tarafın muafakatına bağlıdır.
İtiraz edip haksız çıkmanız halinde %40 inkar tazminatına hükmedilir, ayrıca işlemekte olan faiz, masraflar ve yargılama giderlerini ödemek durumunda kalırsınız. Yani sizin zararınıza olur.
Banka vekili tarafınızdan size bildirilen borç ile tarafınıza tebliğ edilen miktar arasındaki fark takip tarihinden itibaren işleyen faiz ve vekalet ücreti olabilir. Size tebliğ edilen ödeme emrinde bu belirtilmiştir.
Taksitlendirme için Banka Avukatına biraz daha ısrar etmeniz, sonuç vermemesi durumunda Banka genel merkezi Hukuk departmanını arayıp şansınızı bir de o şekilde denemeniz daha mantıklı olur.