-
Tam vekaletname
merhabalar.
Benim anneannem 5 yıl once vefat etti. 2 yıl once annem vefat etti. dedem hayyatta şimdi.
Babam başka bir kadınla evlendi. Dedemde babamın evlenmesıne kızarak.
dayıma tam vekaletname(sağlık raporlu falan) vermiş.
Dayımda banka hesabını kendi hesabına aktarmış. Şimdi dedem hayatta aceba o aktarılan paradan bana hisse düşermi.
Veya dedem öldügünde bir hak iddaa edebilirmiyim.
-
Re: tam vekaletname
Vekil olan "dayınız"vekaletnameya dayalı olarak bankadan "dedenizin"parasını alıp,"dedenize" hesap vermediğinde vekilin sorumluluğuna göre sorumludur.Vekilin hesap verme yükümlülüğü vardır.Meslektaşa müracaatınız faydalı olacaktır.
-
dayım vekaleti alınca dedemin üzerine 2 arsa vardı onların satışınıda yapmış. Ama gerçekten satmış. çünki gerçek değerinde ve hiç tanımadıgımız kişilere.
Parasınıda bankaya yatırmışlar alan kişiler. Dedemin adına bir hesap açılmış. O hesaba arsa parasıdır dıye arsayı satın alan kişiler parayı yatırmışlar.
Bu konuda şimdilik bir şey yapamayacagımı öğrendim.
Dedem vefat ettıgınde bir hak iddaa edebılırmıyım. Aslında bu konudada hiç bir şey yapamazsın dedıler ama sızın fıkırlerınıze ıhtıyacaım var. Yatırılan parayıda dedem çekmiş.
-
Babanız hayatta iken dedenizin mirasçısı babanız ,babanızın mirasçısı siz olursunuz.Daha önce almış olduğunuz cevap gene karşınıza çıkacak ne yazık ki.
Kullanıcı adınızı değiştirip tekrar sorduğunuzda da değişmeyecek.
Babanız hayatta ise dedenizin mirası ile sizin hiç bir ilginiz o la maz.