-
Ek Hesap Mağduru
Selam,
Bir bankada vadesiz cari hesabım vardı. Ayrıca kredi kartını da kullanıyordum. Yaklaşık 3-4 yıldır hesabım sıfır ve iş değişimi nedeniyle hesabı hiç kullanmıyordum. Sadece kredi kartını kullanıyordum. Ancak banka 2007 yılı başında bana bir Ek Hesap(sanırım KMH deniyor) açmış. Bu hesap nedeniyle bazı sorunlarla karşılaştım. Sonuçta bana 250 YTL hesap çıktı. Sormak istediğim; benim haberim olmadan böyle bir hesap açma yetkileri var mı?
-
Re: Ek Hesap Mağduru
Bankanın bu uygulamasına karşı Tüketici Hakem Heyetine müracaat ederseniz,haklılığınız ortaya çıkacaktır.
-
Re: Ek Hesap Mağduru
size sormadan açamazlar.muhakkak onay vermişsinizdir.kredi kartı alırken belki sözleşmede de vardır.
ek hesap .müşteri için faydalı bir finansman enstrümanıdır.doğru zamanlamayla sizi birtakım yanlışlıklardan unutkanlıklardan korur.
sizin arada sırada hesabınızı kontrol etmeniz gerekir.iyice inceleyin borcun kaynağını öğrenin .tahminim gelen bir doğal gaz ,elektrik ,su faturalarından dolayı hesabınızda yeterli bakiye yoksa ek hesap devreye girer.bu faturayı krediden öder tabiki talımatlar dahilinde olur bütün bunlar .yani sizin onayınız alınmıştır .
veya hesabınızda nakit olmadığı halde para çekerseniz gene ek hesaptan karşılanır.tabiki geri dönüşü faizlidir.
siz hesabın eksi bakiyesinin nereden kaynaklandığını öğrenin.
banka size bunu lütfetmiş açmış .açması size güvenmesinden dolayıdır.ve sizi koruma amaçlıdır.genelinde böyledir.uygulama hataları bazen sorun yaratabilir.