Esrar içiciligi, yakalanan bir şey yok
öncelikle forumunuzu yeni ögrendim ve bu forumu açan ve destekliyenlerden ALLAH razı olsun
ben 16 yaşında biriyim
olayı anlatayım:ben ve 2 arkadaş esrar içtik ve bunun üzerine rahatsızlandım ve hastahaneye gittim ortada yakalanmış bir esrar maddesi bulunmuyor ama hastahanede içtigimi söyledim ve mahkemeye cıkacagız esrarı diger bir arkadaş getirmişti ve haliyle savcılıkta bende onun getirdigini söyledim ama oda benım getirdigimi söylemiş..
eve gelen mahkeme kagıdında 5395 sayılı cocuk koruma kanunu hükümleri uyarınca mahkememizce yargılanmasının yapılarak eylemine uyan TCK nun 191/1.f.2.c , 191/2.f.1.c, 31/3 maddeleri uyarınca ayrı ayrı CEZALANDIRILMALARINA karar verilmesi kamu adına iddia ve dava olunur.
acaba bunun sonucunda ne olur ceza alırmıyız gercekten şimdiden yorumlarınız için ALLAH razı olsun...
Re: esrar içiciligi yakalanan bişey yok
sorunuma cvp verecek degerli hukukcu büyüklerimden kimse yokmu acaba
Re: Esrar içiciligi, yakalanan bir şey yok
TCKnun ilgili maddelerine bakıver.
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
TCKnun ilgili maddelerine bakıver.
öncelikle yorum yazmaya zahmet ettiginiz için sağolun abi tck nun maddelerine nerden bakabilirim
"5237 sayılı kanun" yaz tıkla.Karşına gelecek..
yorumların için saol abi
acil bir hafta sonra mahkemeye cıkacam daha bilgi verici cvp yazacak büyüklerimden yardım istiyorum....
16 yaşındasın hiç bişi olmaz korkma mahkemede bırakıcam de denetimli serbestlik verirler korkma
yorumlarınız için ellerinize salık ama daha açık yorum yapabilecek büyüklerimiz yokmu ayın 20 sinde mahkemeye cıkacagız acil yorum yaparsanız sevinirim..
MADDE 191. - (1) Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi, bir yıldan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Kendisi tarafından kullanılmak üzere uyuşturucu veya uyarıcı madde etkisi doğuran bitkileri yetiştiren kişi, bu fıkra hükmüne göre cezalandırılır.
(2) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişi hakkında, tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine hükmolunur.
(3) Hakkında tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine hükmedilen kişi, belirlenen kurumda uygulanan tedavinin ve denetimli serbestlik tedbirinin gereklerine uygun davranmakla yükümlüdür. Hakkında denetimli serbestlik tedbirine hükmedilen kişiye rehberlik edecek bir uzman görevlendirilir. Bu uzman, güvenlik tedbirinin uygulama süresince, kişiyi uyuşturucu veya uyarıcı maddenin kullanılmasının etki ve sonuçları hakkında bilgilendirir, kişiye sorumluluk bilincinin gelişmesine yönelik olarak öğütte bulunur ve yol gösterir; kişinin gelişimi ve davranışları hakkında üçer aylık sürelerle rapor düzenleyerek hâkime verir.
(4) Tedavi süresince devam eden denetimli serbestlik tedbirine, tedavinin sona erdiği tarihten itibaren bir yıl süreyle devam olunur. Denetimli serbestlik tedbirinin uygulanma süresinin uzatılmasına karar verilebilir. Ancak, bu durumda süre üç yıldan fazla olamaz.
(5) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişi hakkında kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmaktan dolayı hükmolunan ceza, ancak tedavi ve denetimli serbestlik tedbirinin gereklerine uygun davranmaması hâlinde infaz edilir. Kişi etkin pişmanlıktan yararlanmışsa, davaya devam olunarak hakkında cezaya hükmolunur.
umarım yardımcı olmuşumdur.
MADDE 31.
3.)Fiili işlediği sırada onbeş yaşını doldurmuş olup da onsekiz yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında suç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde ondört yıldan yirmi yıla; müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde dokuz yıldan oniki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Diğer cezaların yarısı indirilir ve bu hâlde her fiil için verilecek hapis cezası sekiz yıldan fazla olamaz.
Alıntı:
scribble rumuzlu üyeden alıntı
MADDE 191. - (1) Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi, bir yıldan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Kendisi tarafından kullanılmak üzere uyuşturucu veya uyarıcı madde etkisi doğuran bitkileri yetiştiren kişi, bu fıkra hükmüne göre cezalandırılır.
(2) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişi hakkında, tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine hükmolunur.
(3) Hakkında tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine hükmedilen kişi, belirlenen kurumda uygulanan tedavinin ve denetimli serbestlik tedbirinin gereklerine uygun davranmakla yükümlüdür. Hakkında denetimli serbestlik tedbirine hükmedilen kişiye rehberlik edecek bir uzman görevlendirilir. Bu uzman, güvenlik tedbirinin uygulama süresince, kişiyi uyuşturucu veya uyarıcı maddenin kullanılmasının etki ve sonuçları hakkında bilgilendirir, kişiye sorumluluk bilincinin gelişmesine yönelik olarak öğütte bulunur ve yol gösterir; kişinin gelişimi ve davranışları hakkında üçer aylık sürelerle rapor düzenleyerek hâkime verir.
(4) Tedavi süresince devam eden denetimli serbestlik tedbirine, tedavinin sona erdiği tarihten itibaren bir yıl süreyle devam olunur. Denetimli serbestlik tedbirinin uygulanma süresinin uzatılmasına karar verilebilir. Ancak, bu durumda süre üç yıldan fazla olamaz.
(5) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişi hakkında kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmaktan dolayı hükmolunan ceza, ancak tedavi ve denetimli serbestlik tedbirinin gereklerine uygun davranmaması hâlinde infaz edilir. Kişi etkin pişmanlıktan yararlanmışsa, davaya devam olunarak hakkında cezaya hükmolunur.
umarım yardımcı olmuşumdur.
MADDE 31.
3.)Fiili işlediği sırada onbeş yaşını doldurmuş olup da onsekiz yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında suç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde ondört yıldan yirmi yıla; müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde dokuz yıldan oniki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Diğer cezaların yarısı indirilir ve bu hâlde her fiil için verilecek hapis cezası sekiz yıldan fazla olamaz.
öncelikle acıklacıyı yorum yaptıgınız için tşk ederim bize hakimin verebilecegi karar ne olabilir acaba hapis cezasımı yoksa denetimli serbestlikmi hapis cezası verilirse ne kadar ay veya yıl olabilir verilen cezayı para cezasına cevirebilirmiyiz acaba kusura bakmayın sizide yoruyoruz ama insan endişeleniyor ilgili ve alakanız için şimdiden tşk ederim