Selam,
Site yönetimi, sosyal tesislerin kullanımını belli günlerde kadınlara belli günlerde erkeklere tahsis etti. İstediğimiz zamanlarda sosyal tesisleri ailem ile birlikte kullanamıyoruz. Ancak site yönetiminin belirlediği saatlerde ailem ile beraber sosyal tesisleri kullanabiliyoruz. Yargıtay 18. Hukuk Dairesi 2005/1176 E., 2005/3027 K. sayılı kararında;
"Buna göre kat maliklerinden herbiri, bağımsız bölüm ve eklentileri ile ortak yerlerde yasanın kendisine tanıdığı hak ve yetkileri kullanırken diğer bağımsız bölümlerde oturanları rahatsız etmeyecek, zarar veren eylem ve davranışlardan özenle kaçınacak, onların haklarını çiğnemeyecek ve yönetim planı hükümlerine uyacak; buna karşılık diğer kat malikleri de o kat malikinin sözü edilen yerlerdeki yasal kullanma hakkını kısıtlayıcı ya da zorlaştırıcı eylem ve davranışlardan özenle kaçınacaktır."
diyor.
Benim burdan anladığım kat maliklerinin ortak yerlerdeki kullanımları kısıtlanamaz görünüyor. Ama Yönetim planına uyun diye bir ibare var.
Yönetim planında sosyal tesisler ile ilgili bir ibare koyulabilir mi? Kat maliklerine sadece bir anket dolduruldu ve sonuç ilan edilmeden böyle bir karar alındı ve uygulamaya geçildi. Konu ile ilgili ne yapabiliriz? Ya da yapabileceğimiz bir şey varmıdır?
Saygılarımla.