Eşim Doğuma 2 ay kala evi terketti
MerhabaLar..
Öncelikle böyle bi sayfa hazırladıgınız için teşekkür ederim.
Ben 2006 Yılında Resmi nikah yaptım ama dügün yapmamıştım iyi kötü 1 sene geçti hemen hemen ama eşim annesinin yanında kaldı o sıra da arada bazı sorunlar çıktı ben istanbulda oturuyorum eşim başka şehir de. Aramızda anlaşmazlık çıktı ve eşim bana boşanma davası açtı. mahkemeden bana çagrı geldi ama gitmedim 2. duruşmaya da gitmedim. sonra 3. duruşmaya 1 gün kala dayanamadım ve eşimi kaçırdım. düğün yaptık istanbula geldik. iyi kötü günlerimiz geçti eşim hamile kaldı. hamileliğinin 7 veya 8. aylarında yani şubat ayında eşim evi terketti ve annesinin yanına gitti. 18 mart da oğlum dünyaya geldi ama eşim beni istemiyo yeniden dava açacam diyo ben de oğlumu istiyorum eşim dava açarsa çocugun velayeti kime verilir ben çalışıyorum maaşım iyi çocuga bakabilecek durumdayım. Yada dava yı ben açsam bana ne gibi zararı olur ben boşanmak istemiyorum ama bana bu konuda yardım ederseniz sevinirim.. Teşekkürler...
Re: Eşim Doğuma 2 ay kala evi terketti.
Küçük yaşta çocuğun velayeti anneye verilir.
Sorunların detayına girmemişsiniz ama eşinizin hamilelik dönemindeki hassas ve duygusal yapısından dolayı sizin de daha düşünceli davranmanız gerekirdi diye düşünüyorum.
Barışma çabaları içine girin, aracılarla boşanmaktan vazgeçirmeye çalışın.
Eşiniz boşanmaya neden olacak kusurunuzu ispatlarsa boşanma kararı verilir.
Dava sırasında ve boşandıktan sonra eşinize ve çocuğunuza nafaka ödersiniz.
Ayrıca boşanma halinde eşinizin maddi manevi tazminat alabilme hakkı da var.
Velayeti annede olan çocuğu özellikle süt döneminde ancak bir iki haftada bir birkaç saat görebilirsiniz. Yaş ilerledikçe görebileceğiniz süreler artacak, hatta haftalık görüşmelerin yanı sıra senede bir ay kadar birlikte olabilme şansınız da olacak.
Bunları değil evliliğinizi kurtarmaya çalışın. Geçmişte hatalar yaptıysanız bunları tekrar etmeyin.
Cevap: Re: Eşim Doğuma 2 ay kala evi terketti.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Küçük yaşta çocuğun velayeti anneye verilir.
Sorunların detayına girmemişsiniz ama eşinizin hamilelik dönemindeki hassas ve duygusal yapısından dolayı sizin de daha düşünceli davranmanız gerekirdi diye düşünüyorum.
Barışma çabaları içine girin, aracılarla boşanmaktan vazgeçirmeye çalışın.
Eşiniz boşanmaya neden olacak kusurunuzu ispatlarsa boşanma kararı verilir.
Dava sırasında ve boşandıktan sonra eşinize ve çocuğunuza nafaka ödersiniz.
Ayrıca boşanma halinde eşinizin maddi manevi tazminat alabilme hakkı da var.
Velayeti annede olan çocuğu özellikle süt döneminde ancak bir iki haftada bir birkaç saat görebilirsiniz. Yaş ilerledikçe görebileceğiniz süreler artacak, hatta haftalık görüşmelerin yanı sıra senede bir ay kadar birlikte olabilme şansınız da olacak.
Bunları değil evliliğinizi kurtarmaya çalışın. Geçmişte hatalar yaptıysanız bunları tekrar etmeyin.
yani bu demektir ki erkekler potansiyel suçlu !! kadınlarda hukuk'ta kanunda herzaman haklı dokunulmazlığı olan varklıklar:) bide bayanlar kadın erkek eşitliği diye tuttururlar, hani eşitlik?kadın evide terketse herzaman potansiyel suçlu erkek oluyor sen sen ol sakın boşanma davası açma, cocugun velayetinide alamazsın,üstüne bide maddi manevvi tazminat ödersin birde nafaka,KADIN OLMAK NE GÜZEL BİŞEY:)