-
İştirak Nafakası
Site içinde benzer konularda araştırma yaptım ancak benim sorunuma tam bir cevap bulamadım. 2007 sonunda anlaşmalı olarak boşandım. Oğlum için 400 YTL iştirak nafakası ödüyorum. Oğlum haziran ayında 1 hafta ve ağustos ayında 2 hafta benimle kalacak. Bu sürelerde haziran ayında 300 YTL ağustosta ise 200YTL ödemem gerektiğini düşünüyordum. Ancak karşı taraf tam nafaka ödemem gerektiğini yoksa icraya vereceğini söylüyor. Bu duruma benzer bildiğiniz bir mahkeme veya yargıtay kararı var mı? Ne yapmam gerektiği konusunda yol gösterebilir misiniz.
Teşekkürler.
-
Re: İştirak Nafakası
Yargıtay kararı bilmiyorum ama şurada verilen cevaba göre sizinle birlikte olduğu dönemde çocuk için nafaka ödemesi yapmanız gerekmez.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=24418
İcra takibi yapıldığı zaman tebligatı aldıktan sonra 7 gün içinde icra dairesine başvurarak "çocuğun benimle geçirdiği dönemler düşülerek nafaka yatırılmıştır. borcum yoktur." şeklinde yazılı itirazda bulunun.
Yatırılacak miktarı belirlerken gün hesabı yapın. 30 günün 7'sinde sizinleyse 23/30 oranında yatırın.
-
Sn sdt23 cevabınız için çok teşekkür ederim. Link verdiğiniz yorumu daha önce okumuştum. Sadece tam 1 ay için mi geçerli benimki gibi parça parça olunca da mı geçerli bu hüküm tam anlayamamıştım. Kanunen neye dayanığını bilmediğim için bu yorumun bir çıkarım yapamamıştım. Mantıken ben de sizin düşündüğünüz gibi düşünüyorum. Ama siyah ve beyazlar yok mahkemelerde. Bu yüzden daha önceki bir kararı veya kanuni dayanağını da bulsam için daha rahat edecekti. teşekkürler.
-
Sn. mahmut123 ödemek istemediğiniz para toplamda 300 YTL tutuyor. Ödeyin gitsin. Ödemezseniz ve mahkemelik olursanız daha fazla masraf edersiniz. Ben hukukçu değilim. Bende boşandım ve nafaka ödüyorum. Bence her ay tam olarak ödemeniz gerekir.
Saygılar.