Balkon kapatma ve panjur takma
Merhabalar
Dairem bir binanın 1. katı, bir alt daire bahçe katı, burayı yeni alan kişi tadilat ile bütün apartman çıkmalarını içeriye aldıracak şekilde duvar örüp sıfırladı ve içerideki duvarları yıktı, bununlada yetinmeyip benim balkonumun bulunduğu yeri (balkonlarımız gömme balkon değil) yani kendisine ait balkon alanınıda duvar ile kapattı ve apartmanımızın ortak yeri olan bahçeye açılacak şekilde bir kapı bırakarak olduğu gibi dairesine kattı. Bununlada yetinmedi, bu bahçeye açılan kapıyı panjur ile kapattı, tabiiki panjur kutusunu benim balkonumun dış yüzeyine tamamen benim görüntümde olacak şekilde monte ettirdi. Üstüne üstlük bu montajda motorlu yaptırdı. Şu anda bu vatandaşın yaptırdığı bu panjur kutusunun moturunun bütün telleri, bütün pisliği, yaklaşık 20 santimlik bir çıkıntı oluşturacak şekilde, ayaklarımın dibinde, benim balkonumun hemen dış yüzeyinde, benim görüntümde, tüm pisliğini çekiyorum. Üstüne üstlük apartmanımızın ortak yeri olan bahçeyi sahiplendi, her gece yemeğini, eğlencesini, arkadaş muhabbetini orada yapıyor, müziğini orada dinliyor. anlayacağınız benim balkon kullanım hakkım resmen yokoldu gaspedildi.
Bu konuda yasal olarak ne yapabilirim. Bu arada bu vatandaşa gerek sözlü gereksede noter kanalıyla bu yaptıklarının yasal olmadığını ve düzeltmesi gerektiğini ihtar ettim. Ayrıca bağlı bulunduğumuz belediyeye başvurdum, belediye maalesef bu vatandaşın avukatı gibi davranıp, 'ne olmuş yani, size ne rahatsızlık veriyorki' gibisinden laflar ederek zabıt tutmayacaklarını, çünkü zabıt tutmanın artık yeni yasaya göre 1 yıl hapis gerektirdiğini ve buna sebep olmayacaklarını ifade ettiler. Açıkçası git hakkını dava yolu ile ara dediler, görevlerini yerine maalesef getirmediler. Bu durumdada ikilemde kaldım. Ben şimdi bu vatandaşa bir avukat aracılığı ile dava açsam ne olur, kesin kazanırmıyım, yoksa o kadar harcayacağım zaman, para ve sinir harbi boşamı gidecek.
Yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Not. Forumda balkon kapatma ile ilgili birçok başlığı aradım ama benim sorunuma tam olarak benzeyen çözümlere rastlayamadım.
Cevap: Balkon kapatma ve panjur takma
komsu yaptırmıs. siz anlayıs gosterin. konusun düzeltsin pis görüntüyü, ugrasmasın mahkemeyle. degmez.