Askerliğimi nasıl yapacağım?
İyi günler
Ben Türkiye Cumhuriyeti ve Ürdün Hashemite Krallığı Devletinin vatandaşıyım
Türkiye'de askerlik zorunlu vatan borcu kaçınılmaz
ama çoğu kişi benim askerlik yapmamayı isteme gibi bir hakkım olduğunu söylüyor.
Ben askerlik yapmadan Türkiye'de askerlikten muaf sayılabilirmiyim. Çünkü çift uyrukluyum.
Yada askerliğimi nerede yapacağım Çünkü Ürdün'de asker olarak beni istiyor.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Re: Askerliğimi nasıl yapacağım?
hangi ülkede istersen orda yaparsın yani bir ülkede yaparsan diğerinden muaf olursun
Cevabınız için teşekkür ederim ama şimdi Türkiye'de yapmasam Ürdün'de yapsam Türkiye'de iş bulmada devamlı önümüze bir engel oluşturur mu ?
Ürdün'de askerliğimi muaf ettirsem yaptı sayılsam
burada yapmak zorunda mıyım ?
Alıntı:
yektisulh rumuzlu üyeden alıntı
Cevabınız için teşekkür ederim ama şimdi Türkiye'de yapmasam Ürdün'de yapsam Türkiye'de iş bulmada devamlı önümüze bir engel oluşturur mu ?
Ürdün'de askerliğimi muaf ettirsem yaptı sayılsam
burada yapmak zorunda mıyım ?
Ürdün de yapılan askerliğin Türkiye de sayılacağını sanmıyorum.
Ürdün nasıl bir yol izliyor bilemiyorum ama Ürdünde yapılan askerlik hizmeti TC de sayılmıyor.
Bakanlar Kurulunun 05 TEMMUZ 1993 gün ve 93/4613 sayılı kararı gereğince Millî Savunma Bakanlığınca belirlenmekte olup, Almanya, Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Fransa (1979 ve daha genç doğumlular hariç) İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya (01 Ocak 1985 ve daha yaşlı doğumlular), Norveç, Yunanistan, Tunus, Suriye’de yapılan askerlik hizmetleri Türkiye Cumhuriyetinde sayılmaktadır. Bu ülkelerin dışında herhangi bir ülkede yapılan askerlik hizmeti Türkiye Cumhuriyetinde sayılmamaktadır.
Bu bağlamda Türkiye de askerlik yapacağınız kesin gibi gözüküyor. Ürdün 'ü bilemem. Onu da Ürdün hukuki.net sitesine sorun....