Haciz konusunda tutuklama kararı
Öncelikle saygılarımı iletirim..
Değerli hukukcular
Konuyu açık ve net anlatayım
Benim internet cafem vardı durum çok iyi gidiyordu bilgisyarcıya olan borcumu bitirdikten sonra yavaş yavaş işimi büyüteyim istiyordum ama bi gece cafede yangın çıktı hiçbirşey kalmadı bilgisayarcı borcunu kapatamadım. Yanıma geldi durumu anlattım bi ay daha mühlet verecem dedi. Bana öyle söyledikten bi gün sonra senetleri icraya verdi.Borcum 4000ytl ama 8000ytl'lik haciz mektubu geldi.İcra cafeye geldi cafede birşey yok hepsi yanmış ama bilgisayarcı öyle söylemiyor artık dışarı çıkamıyorum çıksam çalışır yine kurtulmaya çalışırım ama hakkında tutuklama kararı var diye söylüyorlar hapis yatacakmışım..
Bu durumda yapabileceğim birşey varmıdır bilmiyorum fazla bilgim yok bide tutuklama kararı varmı yokmu nasıl öğrenirim..
Şimdiden Teşekkür Ederim...
Re: Haciz Konusunda.tutuklama kararı yardım!
Borca itiraz ediniz. Elinizde ödediğinize dair belgeler mevcutsa itirazınız kabul edilecektir. Ancak tebligattan sonra 7 gün içerisinde itirazınızı yetkili icra dairesine yapacaksınız. Tutuklama kararı olamaz. Mal beyanında bulunmamaktan dolayı 10 günlük disiplin cezası iptal edildi. Mal beyanızı da 7 gün içerisinde yapmalısınız ya da itiraz etmelisiniz. İtiraz etmezseniz borcu kabul etmiş olursunuz ve ilerki davalarda bunu ileri süremezsiniz. Borca itiraz ederken de itirazınızı gerekçelendirin çünkü daha sonra farklı gerekçeler sunamazsınız. (İstirdat davası hariç.) Durumunuz gerçekten kötü durumda ise aciz vesikası almak gibi bir durumunuz olabilir.
Profosyonel yardım alırsanız daha çok aydınlanacaksınızdır. Geçmiş olsun, iyi geceler.
İtirazda bulunamadım bilgisayarcı arkadaşımdı.Her Bi Senet 2100 ytl gibi bi paraydı bazen 500 bazen 600 ne kadar çıkarsa verirdim bi sened parası çıkınca senedimi alırdım İŞTE BU YÜZDEN ELİMDE İTİRAZ EDEBİLECEĞİM BİRŞEY YOKTU ama güvenmekle hata etmişim olan olmuş ama hakkımda tutuklanma ve yakalanma gibi birşey olurmu tam olarak öğrenebilirmiyim.
Bu arada yardımınız için Teşekkür Ederim Sn. Yusuf Aydın ŞAHİN
Size gönderilen icra emrinde çok açık olarak şu ibare olmalı. Borcu ödemez veya itiraz etmezseniz cebri icraya devam edilir. Yani tutuklanmak gibi bir durum olamaz. Ancak hacizden sonra mallarınız üzerinde alacaklının zararına tasarrufta bulunursanız hapis söz konusudur. Hapis cezasına çarptırılabilmeniz için İcra İflas Kanunun on altıncı bapında yer alan cezai hükümlerden bir tanesinin mevcut olması gerekir. Anlattığınız kadarıyla bu durumlardan herhangi bir tanesi yok. Şayet varsa bu size tebliğ edilecektir.
Re: Haciz konusunda tutuklama kararı
Selam,
Ben fotokopi işleri ile uğraşıyordum, bir ara işlerim bozuldu ve makina aldığım yerin senedini ödeyemedim. İcraya verdi mal beyanında bulundum ve eve hacze geldi. Avukat ya eşyaları kaldıracağını ya da taahhüt imzalamamı istedi. Ben de imzaladım. Borcumun toplamı masraflar ve avukatlık ücreti dahil 1480 YTL idi. Ben daha sonra alacaklı olan firmaya yazı karşılığı 750 YTL elden nakit ödedim.
Daha sonra muhtarlığa evde bulunmadığım için tebligat göndermişler. Tebligatta 8 Ekim 2007 tarihinde mahkemem olduğunu ve taahhütü yerine getirmediğimden dolayı hapis kararımın verileceği yazıyordu.
Ben de 8 ekim 2007 tarihinde firmaya gittim ve 730 YTL elden nakit ödedim. Yazısını da aldım ve bana senetleri bankaya verdiğinden dolayı açık hesabımın olduğunu benden 750 ytl daha ödememi istedi. ben de eşimin kredi kartı ile 750 ytl daha ödedim. Pos cihazının makbuzu bendedir.
Evime bir yazı geldi. yazı da hakkımda 3 ay hapis kararımın olduğunu yazıyor ve eve polis gelmiş. elimde 1480 ytl lik borcumu ödediğime dair bir yazı, ayrıca eşimin kredi kartından 750 ytl lik bir pos ödeme makbuzu var. toplam 2230 ytl ödedim ve halen daha borcum bitmemiş gibi hapis yaptmam söyleniyor, bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla
selam iyi günler, 3 bankaya kredi kartı borcum var, iflas ettiğim için ödeyemedim, ve bu kartlar icraya verildi,yıllar önce ikamet ettiğim annem ve babamın evine gitmişler, ama ben onları uzun zamandır görmüyorum ve orada ikamet etmiyorumm,annemlerin mallarını icra edebilirlermi? yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkürler!!!
Re: Haciz konusunda tutuklama kararı
Anne ve babanızın ikametgah adresini kendi adresiniz olarak gösterdiyseniz hacedebilirler. Ayrıca ailenizle birlikte hayatınızı aynı çatı altında sürdürüyorsanız yine hacze caiz mallar haczedilebilir.
Yukarıda söylediğim durumlar mevcut değilse haczedemezler. Haczederlerse anne ve babanız istihkak iddiasında bulunabilir ve bu yolla haczedilen malları geri alabilirler.