Kısıtlı bütçe imkanları dahilinde bir ev buldum. Evi almak niyetim lakin tapu arsa tapulu. Arsa tapusu nedir ve handikapları nelerdir? Arsa tapulu evin sakıncaları nelerdir? Var mı yardımcı olabilecek birileri?
Teşekkürler...
Printable View
Kısıtlı bütçe imkanları dahilinde bir ev buldum. Evi almak niyetim lakin tapu arsa tapulu. Arsa tapusu nedir ve handikapları nelerdir? Arsa tapulu evin sakıncaları nelerdir? Var mı yardımcı olabilecek birileri?
Teşekkürler...
Evin bulunduğu yer,arsa olarak görünüyor,ev tapuda yok demek.Orayı alırsanız arsayı almış olursunuz,evinizin tapusu olmamış olur.Sonra, ev tapuya geçirilebilir mi,geçirilemez mi;onu bilmiyorum.
İyi günler..
İmar izni olan pek çok ev hala arsa tapusunda olabilir.
Veya bir apartman dairesi tapu üzerinde arsa payıyla gösterilebilir.
Mühim olan inşaatın kaçak olmaması ve imar planına uygun yapılmış olmasıdır.
Bina 20 senelik bir bina. Kararsız kaldım alıp almamak hususunda. Siz ne dersiniz? Siz olsanız alırmıydınız? :mahcup:
İmar izni, imar planına uygunluk ve oturma ruhsatını araştırın.
Tapuda arsa olduğu halde sorunsuz olan pek çok ev vardır.
Ama verdiğiniz bilgiler ışığında kesin sorunsuzdur denemez.
Arsa Tapusu olan bir binada 2/5 payım var. Payımın bulunduğu yer alt kattaki işyeri. Burayı aldıktan sonra kiraya vermek istedim ve fırın olarak kullanılacağı için ruhsata başvurduk.Bina sakinlerinden muvafakatname istendiği için bina sakinleriyle görüştük.Bir tanesi hariç hepsi kabul etti, etmeyende bir miktar para talep etti. Haklarım nelerdir , eğer istersem binanın satışını isteyebilirmiyim? Veya O hanımefendinin dairesinde hak iddia edebilrimiyim?
Bu ülkede Tapunun hiç bir hükmü yoktur.Haybiye bu tarz şeylere yatırım yapma kardeş alırsın sonra devlet 3-5 sene sonra orman der gasp eder bence ev al arsayı boş ver...
Arkadaşlar ben yeni üye oldum bu forum sayfasını daha tam çözemedim ve sorumu burdan sorabiliyorum
bende kızıma yeni bir ev almak istiyorum evin tapusu arsa metre karesi 233.00 2/10 pay x kişisinden y kişisine geçmiş ve o y kişisinin yanınada 1 midir ı harfımıdır cozemedım ı veya 1 olarak kabul edelım / 5 yazıyor satış bedelide 55.000.00 ben bu daıreyı 120 bıne alıcam sızce almalımıyım yoksa kararımdan vaz mı gecmelıyım benı aydınlatırsanız cok sevınırım ve bu arsadan ılerıde payım ne kadardır
- - - Updated - - -
Arkadaşlar ben yeni üye oldum bu forum sayfasını daha tam çözemedim ve sorumu burdan sorabiliyorum
bende kızıma yeni bir ev almak istiyorum evin tapusu arsa metre karesi 233.00 2/10 pay x kişisinden y kişisine geçmiş ve o y kişisinin yanınada 1 midir ı harfımıdır cozemedım ı veya 1 olarak kabul edelım / 5 yazıyor satış bedelide 55.000.00 ben bu daıreyı 120 bıne alıcam sızce almalımıyım yoksa kararımdan vaz mı gecmelıyım benı aydınlatırsanız cok sevınırım ve bu arsadan ılerıde payım ne kadardır