Askeri hastenedeki yanlış uygulama
merhabalar.ben tansiyon hastasıyım.askeri hastenede yattım ve orada çok yanlış bulduğum bir uygulamayla karşılaştım.tansiyon ölçümlerim 15 gün boyunca ilaçsız olarak yapıldı.190/100 tansiyonla hastanede yattım.bunun açıklamasınıda "bazal şartlarda ölçüm yapıyoruz" diye aldım.orada geçireceğim bi beyin kanamasının hesabını kim verecekti?tansiyon hastası birine 15 gün ilaç vermemek onu ölüme bırakmak değilmi?yorumlarınızı bekliyorum.
Re: askeri hastenedeki yanlış uygulama
Süresine karışmam ancak deneme yanılma gibi bir sistemle hipertansiyon tanısı konulamaz yani size ilaç verip "İlaç verdik bu hastanın tansiyonu 120/80 mmhg demekki vermesek 190/100 mmhg olacaktı demek ki bu hasta hipertansif" size bir müddet takip etmeliler ki tansiyonunuzun seyri ortaya çıkmalı yani acaba labil ht mi yoksa stabil mi hangi ilaç rejimi ile tedaviye başlanmalı, acaba siz kendinize zarar vermek sureti ile mi tansiyonunuzu yükseltiyor sunuz?(tuz yalamak gibi zaten askeri doktorluğun en büyük yüklerindendir simülasyonu ve gerçeği ayırt etmek) ve daha birçok sorunun cevabı için tansiyon takibi gerekir. 15 gün uzun bir süre ama zaten bu tür rejimlerin bir kitabı yoktur doktorun kendi deneyimleri, okuduğu literatürlerden ve medikal yayınlardan aldığı bilgi birikimidir. İnsanlar zaten hipertansif olduklarını anlayana kadar uzun bir süre geçer bu dönemde de inme riski her zaman vardır. Yani bu konuda dava açsanız bile mahkemenin "evet haklısın" diyeceğini sanmıyorum ama herkes hakkını aramakta özgür ben bir doktor gözüyle baktım olaya...Saygılar...