Boşanma öncesi tayin olur mu?
Ben zor durumda olan bir arkadaşım için yardım istiyorum.Arkadaşım 3 yıllık evli ama artık dayanacak gücü kalmadı.Kendisi öğretmen çocuğu var.Çocuk için boşanmaktan korkuyor.Boşanacağını ima ettiğinde kocasının tehditleri ile karşılaşmış.Anlattıklarına bakılırsa zaten adamda normal değil.Ona boşanmayı kabul ettiremiyeceği için gizli kapaklı olması lazım.Ama bunu planlayabilecek bile gücüm kalmadı bittim diyor.Sorun tayin.Şu an boşanmaya karar verdi ancak nereden başlayıp nasıl yapması gerektiğini planlamamız gerekiyor.Boşanma işini eşi duyduğunda onun o şehirde olmaması lazım.Ailesi başka bir şehirde .Öğretmenlerde boşanma özrü kaldırıldı deniyor.Şimdi önce boşanma avukatına başvurup davamı açtırması lazım, yoksa nasıl onun yanından uzaklaşıcak.daha okulların bitmesine 1,5 ay var.Mayıs sonunda il dışı atamalr var onlara başvur kocana söyleme diyorum.Çıkarsa onun haberi olmadan ailenin yanına rapor alıp gel sonra dava açalım diyorum ama dava açmadan tayin istemesi olumsuz bir karara sebeb olur mu bilemedik.Acil yardıma ihtiyacımız var.....
Re: Boşanma öncesi tayin olur mu?
Alıntı:
ahmet rana rumuzlu üyeden alıntı
Ona boşanmayı kabul ettiremiyeceği için gizli kapaklı olması lazım.
dava açmadan tayin istemesi olumsuz bir karara sebeb olur mu?
MADDE 168.- Boşanma veya ayrılık davalarında yetkili mahkeme, eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesidir.
Boşanma davası açıldığında kocaya tebligat gidecektir, sadece bu zamana kadar kocadan gizleyebilirsiniz.
Boşanabilmesi için kocanın boşanmaya neden olacak kusurlarını tanık ifadeleri ve sair delillerle ispatlaması gerekmektedir.
Boşanmadan tayin istemesi tek başına boşanmada olumsuz etki yapmaz.
Evden ayrıldıktan 4 ay sonra koca mahkemeye başvurarak "eve dön" çağrısı yapabilir. Bu tebligattan sonra 2 ay içinde eve dönmeyen veya dönmemekte haklı olduğunu isptalayamayan eş boşanma açısından tam kusurlu olur.
Boşanma davası açmakla eşler ayrı yaşama hakkına sahip olur.
Dolayısıyla evden ayrıldıktan sonra 6 ay içinde boşanma davası açılırsa evi terk nedeniyle bir kusur oluşmamış olur.