Sebepsiz işten çıkarılma ve iftira
Merhaba, %90 yabancı ortaklı bir şirkette 2 ayı sigortasız ve son ay sigortalı olarak 3 ay kurucu yönetici kadrosunda çalıştırıldım.Gece ve gündüz hafta sonu tatilsiz ve en sonunda iş yerinden hastahaneye kaldırıldım bir gece 12 gün boyunca hastahanede kaldım operasyon geçirdim.%10 Türk ortağı olan şirkette Türk ceo nun tacizlerine maruz kaldım ve bir kaç çalışan daha aynı şekilde olduğunu öğrendim.Sonra ortaya çıkınca her şey yine çalışanlar tarafından yazdırılan bir yazı ile iğrenç suçlamalar ile sebepsiz yere işten çıkarıldım.Firmanın yabancı ortağı geldi ancak bunlar bu adamıda kandırarak benim işe iademi engellediler.Bu iş için evimi taşıdım.Kullanmış olduğum şahsi dizüstü bilgisayarıma su döktüler ve hard diskini de alıp içinden el koydular.Maruz durumdayım ve ne yapacağımı hiç bilmiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Firmanın Türk ortağı aynı zamanda beni tehdit ediyor.Lütfen yardımcı olur musunuz?Haklarımı almak istiyorum.
Re: Sebepsiz işten çıkarılma ve iftira
Çalışma süreniz çok kısa olduğundan kıdem tazminatı ve işe iade davası açmanız mümkün değil. İhbar tazminatı için dava açabilirsiniz ama süre kısa olduğundan ihbar tazminatı da çok az olacağından uğraştığınızı değmez.
Ancak, çpk ciddi bir saldırıya maruz kaldığınızdan manevi tazminat hakkınız vardır. Fakat bu tür olaylarda manevi tazminat konusunda mahkemeler çok somut şekilde şahsiyet haklarına, onurunuza saldırının mevcut olduğuna dair delil istiyorlar. Kişiliğinizi zedeleyici eylemleri kanıtlama konusunda kanıt yüke sie ait olmak üzere dava açmanzı mümkün. Selam.
Re: Sebepsiz işten çıkarılma ve iftira
teşekkürler yanıtınız için .yani ne isterlerse onu yapacaklar öyle mi?İş hukuku benim bu kadar çalıştırılmamı onlara soramazlar doğru mu?Gece geç saatlere kadar ve hastahanede dahi çalıştığımı emaillerden ve telefonlardan kanıtlayabilirim.Benim gibi bir kaç arkadaş daha var toplu mu dava açalım yoksa tek tek mi daha iyi ?