sizlerden bir konuda yardım almak istiyorum.
ben uzman erbaş olarak görev yapmaktayken 27.04.2008 tarihinde iki uzman erbaş arkadaş aralarında çıkan bir anlaşmassızlık dolayı tartışmaya başladılar tartışma büyüdü ve kavgaya dönüştü kavga esnasında sivil sahışlarında karıştığı bir kargaşa oldu. ben iki uzman erbaş arkadaşı ayırmaya çalışırken bende olaya karışmış oldum.(olay askeriye dışında tatil gününde ve evimizin önünde olmuştur.) fakat olayda hiç bir şekilde taraf değildim. olay bittikten sonra ben olay yerinden ayrıldım ama bu arada arkadaşlardan birinin gözüne bir yumruk gelmesi sonucu darbe almış. ve aynı gün içinde kışla revirinden darp raporu ve 3 gün rapor almıştır. darbı benim yaptığımı idda ederek benden şikayetçi olmuştur. verdiğim ifadede kesinlikle darbı benim yapmadığımı belirttim. benim yapmadığımı kanıtlayan iki de şahidim var. ama yinede birlik komutanı tarafindan önümüzdeki günler içinde üste fiili taaruz suçundan askeri mahkemeye veriliyorum.
02.06.2008 tarihinde sözleşmem sona eriyor ve sözleşme yapmak istemediğime dair dilekçemi daha önce vermiştim. 02.06.2008 tarihinde terhis oluyorum.
size danışmak istediğim konu acaba bu mahkeme sonucu ne olur eğer ceza alırsam ne yapmam gerekir, aldığım ceza benim devlet kurumlarına memur olarak girmemi etkilermi, sicil kaydıma işlenirmi.
eğer sorularıma cevap verebilirseniz çok sevinirim. saygılar sunar iyi çalışmalar dilerim.