2000 YTL altındaki para cezaları
Herkese merhaba. Başımda bir dert var, onunla ilgili bilgi ararken bu güzel forumu gördüm ve üye oldum.
Darp gerekçesiyle çıkarıldığım ilk duruşmada 1800 YTL para cezası aldım,şikayetçi kişi duruşmaya gelmemiş ve benim şahitlerim henüz dinlenilmemişti. Doktor raporununda yeterli geldiğini söyleyemem sıradan küçük bir olaydı. Ben Sayın Hakimin davayı kişiselleştirdiğini düşünüyorum. Süre tutum dilekçesi verdim kararı temyiz edebilmek için 2bin YTL den az olduğu için kabul görmeyeceği söylendi. Ne gibi haklarım var, nasıl itiraz edebilirim.
Yardımcı olabilecek hukukçu arkadaşlardan destek bekliyorum.
Konuyu tam olarak doğru yere açtığımdan emin değilim, bu seferlik anlayışla karşılayacağınızı umuyorum.
Re: 2000 YTL altındaki para cezaları
Adalet Bakanlığına müracaat hakkınız var."kanun yaranıa bozma" . Ayrıca tanıklarınız dinlenmeden ceza verilmişse ve verilen kararda kesin se "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine müraacat hakkınız var, yalnız 6 aylık süreyi geçirmeyin,karar tarihinden itibaren.Tanıklarınızın dinlenmemesi "adil yargılanmayı isteme hakkını ihlal etmektedir".
Re: 2000 YTL altındaki para cezaları
Teşekkür ederim, tam olarak nasil bir izlemem lazim, bakanlıkla ilgili, bu konuda daha acik somut seyler soylerseniz sevinirim.