-
Re: Dolandırıldım
Ortada bir zarar ve zarara bağlı bir mağduriyet sözkonusuysa ve bu zararın,mağduriyetin giderilmesini istiyorsanız şikayetinizi belirtebilirsiniz.Bunun önünde herhangi bir engel yok.
Konunun yargılamaya konu olup olmamasını siz belirleyebilir ve değip değmeyeceği değerlendirmesini ancak siz yapabilirsiniz.
-
Re: Dolandırıldım
2006 yazında ben de dolandırıldım. Olayda internet üzerinden ikinci el laptop satışı için anlaştık. Ben alptobun parasını havale ettim. Bir hafta boyunca kargo gelemyince önce kargo firmasına ulaştım öyle bir kargo yok dediler. Ardından başka biriyle iletişime geçtim. Ondan da aynı şekilde ikinci el laptop alacaktım ama bu sefer bizzat ziyaret etmek sitedim ve yerien gittim. Bilgisayar firması oalrak çalışıyordu ve ürünün elinde olamdığını söyledi. Konuşmalarından şüphelenince cep telfonunun kayıtlı olduğu kişiyi sorgulattığımda beni ilk dolandıran ve hesabına para gönderdiğim kişi olduğunu tespit ettim. üstelik bana verdiği isim de başka idi. Değişik isimler altında böyle çok kişinin canını yakmış. Bazı forumlarda adını ve mağdurlarını gördüm. Ödeme yaptığım dekontun çıktısını suçlunun açık kimliğini telefonunu adresini vs verdim dilekçemde. Delil yetersizliğinden kovuşturmaya gerek duyulmamıştır diye bir mektup göndermişler. Sonra halklar kendi adaletini yaratmasınlar diyorlar. Daha nasıl kanıt istiyorlar onu da anlamış değilim. Tüm telefon görüşmelerimizi kayıt altında tutamayız ki özellikle cep telefonu kayıtlarını. En iyi adalet sanırım daha dikkatli olmak.