bejekeli rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, herkese iyi günler diliyorum.
Daha önce bu değerli forumda edindiğim bilgiler ışığında, kefil olarak borcunu ödediğim şahıs aleyhine kendim ilamsız icra takibi başlattım.
Kefili olduğum asıl borçlu olan kişi bu borca itiraz etti.
Ben kefil olduğum borç tamamen bitmediği halde, şimdiye kadar yatırdığım kısım üzerinden takip başlatmıştım. Çünkü 2 yıldır alınterimle kazandığım parayla ödediğim borcun hepsini bitiremedim tıkandım.
Geriye kalan kısmın tamamen bitmesi daha uzun bir süre alacak ve benim bu kadar bekleyebilecek maddi ve manevi gücüm kalmadı.
Ben şimdi yaptığı itirazı kaldırmak için icra mahkemesine başvuracağım ama öncelikle siz değerli hukukçulardan konu ile ilgili görüşlerinizi almak istiyorum müsadenizle..
Acaba itirazın kaldırılması için mi yoksa itirazın iptali için mi dava açmalıyım.
Elimde çalıştığım resmi kurumun, asıl alacaklının borcu olan dosyaya kefil olarak aylık yatırdığım miktarları gösteren belge var ve icra müdürlüğündeki dosyada da zaten şimdiye kadar yatırmış olduğum para görülüyor. Zaten asıl alacaklı olan kişi 2 yıl süresince 1 lira dahi borcuna ödemedi.
Böyle bir durumda siz değerli hukukçularımızın tecrübeleri ışığında, benim parayı ödediğim dosya ortada iken ve kendimin iyiniyetli karşı tarafın kötüniyetli olduğunu hakime anlatmam durumunda (tabiki kesin bir şey söylenemez ama) bu davanın sonucu ne olabilir?
İnanın zor durumda olduğum için sizi bu şekilde rahatsız ediyorum ve forum kurallarına uygun hareket etmediğimi biliyorum çok özür diliyorum ama değerli görüşlerinizden beni mahrum etmezseniz inanın çok müteşekkir kalacağım.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
İyi günler.